Košarkaški klub "Royal" traži sponzore

07.11.2017. 14:15 / Izvor: Akta.ba
Košarkaški klub 'Royal' traži sponzore

Košarkaški klub "Royal"  objavio je poziv u kojem poziva zainteresovane sponzore za Sezonu 2017./2018. godini.

Košarkaški klub "Royal" objavio je javni poziv u kojem poziva zainteresovane sponzore za Sezonu 2017./2018. godini.

Nastupajuća sezona pruža ogroman prostor marketinškog djelovanja, a imajući u vidu nastup tima u FIBA Europe Cup, regionalnoj ABA 2 ligi (Slovenija, Hrvatska, Srbija, Makedonija, Crna Gora), i domaćem BIH Kup-u, i Prvenstvu BIH.

"Ukupan broj domaćih utakmica, a koje igramo u KSC Skenderija, iznosi preko 30. Aktivacije su moguće na LED display-u u dvorani, bannerima, press banneru, opremi svih selekcija, printanim i digitalnim medijima kluba, učešće igrača u promotivnim kampanjama itd", navode iz Kluba.

Kao način obezbjeđivanja transparentnog utroška sredstava, insistiraju na ulazak u UO Kluba, svih involviranih sponzora/partnera, a kako bi očuvali teško stečeno povjerenje u ispravan i zakoniti način poslovanja.

Iz KK Kluba Royal podsjećaju da su u jednoj sezoni uspjeli povratiti prvoligaški status, izgraditi povjerenje sponzora, i poslovnih partnera. Tako im se u sezoni U 2016./2017. pridružuju Atlantic grupa kroz brand "Argeta", "Bosnalijek", "Farmavita“, i mnogi drugi. Sezonu završavamo finalnom serijom sa KK „Igokea“ u omjeru 3:2, kaoo vice-prvaci BIH.

Ekipa cijelo vrijeme nastupa pod takmičarskim imenom "BOSNA ROYAL", a nosilac svih aktivnosti je KK "Royal".

Inače, Košarkaški klub "Royal" osnovan je 28.2.2013. godine, u Sarajevu, pri Ministarstvu pravde i uprave Kantona Sarajevo.

Osnivači Kluba, među kojima i dva trenera kadetske reprezentacije BIH, a koja je prva osvojila neku od medalja za BIH košarku, formirali su tim dječaka rodjenih 1997. i stariji. Ekipa je prijavljena u seniorsku A2 ligu KS BIH, kao i juniorsku ligu KS BIH. Prvi kontakt sa KK "Bosna" Sarajevo, ostvaren je putem posudbe igrača juniorskog staža, s ciljem popunjavanja rostera ekipe, i spriječavanja odlaska mladih igrača iz  KK "Bosna". Takmičarsko ime tima je bilo "ROYAL BOSNA". 

Turbulencije unutar Uprave KK "Bosna" i smjenjivanje iste, desilo se u april-maj 2014. kada je imenovan je novi UO KK "Bosna". Istovremeno je urađenja i Revizija poslovanja KK "Bosna", koja je ukazala na nepravilnosti u finansijskom poslovanju KK "Bosna". Radi očuvanja imena i grba KK "Bosna", sklopljen je Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji sa KK "Royal", što je od strane Revizora ocjenjena kao jedina moguća, legalna i zakonita, a kako ne bi bivši evropski prvak otišao u likvidaciju.

Skupština KK "Royal" i Osnivači su prihvatili takvu opciju i pristupili potpisivanju Sporazuma. Isti je na snazi od 24.10.2014.godine.

Uslovi iz Sporazumu o poslovno-tehničkoj saradnji jesu, da KK "Royal" dobija pravo korištenja imena i grba KK "Bosna", a zauzvrat, ukoliko na kraju kalendarske godine, bude viška sredstava, ista budu uplaćivana na blokirane račune KK "Bosna". Sporazum je na snazi još tri godine, s pravom nastavka suradnje dva kluba.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza