Otvorena izložba "Vlade Divac – od Prijepolja do Springfilda"

12.11.2020. 16:04 / Izvor: Akta.ba
Otvorena izložba 'Vlade Divac – od Prijepolja do Springfilda'

Ova postavka pod nazivom „Vlade Divac – od Prijepolja do Springfilda“ dio je uspješnih aktivnosti na polju razvoja ideja i projekata.

U sklopu projekta "Muzejske priče" gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka u obnovljenoj impresivnoj zgradi Olimpijskog muzeja i nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, bivši košarkaš NBA lige, slavni Vlade Divac  otvorili su izložbu. 

Ova postavka pod nazivom „Vlade Divac – od Prijepolja do Springfilda“ dio je uspješnih aktivnosti na polju razvoja ideja i projekata u kojima je  jedini cilj prijateljstvo bez granica i međunarodno uvažavanje.

"Njegovati vrijednosti olimpizma to je ono na čemu radimo, a današnji događaj to potvrđuje. Muzejske priče je samo jedna od priča koje je Grad Sarajevo realizovao u mandatu od četiri godine koje su iza nas", kazao je Skaka.

 Istakao je kako je gradska administracija među prvima u Bosni i Hercegovini koja ima formiran ozbiljan tim koji se bavi  fondovima i ova priča je potvrda tome da se u saradnji sa Evropskim fondovima može doći do značajnih sredstava koji će obogatiti i samu turističku ponudu s kvalitetnim projektima kao što je ovaj.

"Gospodin Divac je imao jednu odličnu izjavu. Kazao da je košarka sve samo ne ja, košarka je mi, sport koji zahtjeva jedinstvo, zajedništvo. Vjerujem da svi moramo biti usmjereni na to, i na bazi takvih odnosa graditi budućnost zajedno", poručio je Skaka.

 Svoje oduševljenje i zahvalnost gradu Sarajevu, gradonačelniku i prijateljima nije krio Vlade Divac, košarkaš svjetskog glasa čiju izložbu će posjetioci moći da pogledaju u Olimpijskom muzeju.

"Emotivan sam danas, posebno što sam okružen mojim prijateljima ovdje u Sarajevu. Moj rodni grad ima priliku da se predstavi u Sarajevu i da prikažem kroz izložbu svoju karijeru jer sam sve medalje i ono što sam uspio da skupim u toku rada, poklonio svom gradu. S druge strane Sarajevo je grad svih nas i uvijek je lijepo biti u njemu. Zahvaljujem se gradonačelniku Abdulahu Skaki i mojim prijateljima iz Olimpijskog komiteta koji su uspjeli da obnove Olimpijski muzej koji je značajan ne samo za Sarajevo, nego za cijeli region", kazao je Divac i naglasio kako je sretan što je zajedno sa kolegama i prijateljima iz Sarajeva uspio da podigne saradnju na nivo prijateljstva do kraja života.

Dodao je da je EYOF 2019 bila svjetska sportska predstava na koju su svi ponosni.

Otvorenju izložbe prisutvovali su i Marijan Kvesić i Sajid Fazlagić, predsjednik i sekretar Olimpijskog komiteta,  Igor Gavrić, predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Sarajeva, te predstavnici Opštine i Muzeja Prijepolje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza