Pogledajte teaser za film "Bosanski vitez"

01.03.2021. 11:30 / Izvor: Akta.ba
Pogledajte teaser za film 'Bosanski vitez'

Upravo ovim teaserom koji je u proizvodnji želja im je da za 1. mart u ime cijele ekipe čestitaju svim građanima Bosne i Hercegovine Dan nezavisnosti.

Od producenta Adnana Ćuhare i reditelja Tarika Hodžića i njihovog kultnog filma Scream for me Sarajevo dolazi nam teaser novog filma rađenog u produkciji Prime Time i Udruženja Concept Media.

Upravo ovim teaserom koji je u proizvodnji želja im je da za 1. mart u ime cijele ekipe čestitaju svim građanima Bosne i Hercegovine Dan nezavisnosti.

“Tokom ove godine imali smo smanjeni broj dana snimanja zbog pandemije i nemogućnosti putovanja i snimanja u Vatikanu, Beču, Budimpešti, Istanbulu, Londonu i Americi. Ali smo završili veliki dio snimanja širom BiH kao i snimanja u Dubrovniku” , istakao je producent filma Adnan Ćuhara.

Režiser Tarik Hodžić je kazao da je ovaj film za cijelu ekipu jedno veliko i uzbudljivo putovanje, kako figurativno tako i doslovno.

“Sve ovo što radimo je započelo jednim prijateljstvom i ljubavlju prema srednjovjekovnoj Bosni koja je uspjela oko sebe privući ljude koji svim srcem daju svoj doprinos da ova priča doživi realizaciju kakvu zaslužuje. Uprkos situaciji i izazovima, uspjeli smo da izvućemo maksimum prošle godine sa snimanjima, mada još je je veliki put pred nama. Neopisiv je to osjećaj nakon skoro tri godine putovanja i snimanja i dalje imati uz sebe tako požrtvovanu ekipu koja ulijeće doslovno u sve uslove, pa čak i snježne mećave, da izvuče najbolji kadar. To na neki način i govori o energiji koju ovaj projekat nosi i širi. Iskoristit ću I priliku da se zahvalim Mehi i njegovim GSS dobrovoljcima na asistencijama prilikom snimanja. Uostalom najbolje je da pogledate teaser….”, rekao je Hodžić.

Ekipu filma su činili: Producent – Adnan Ćuhara, scenarij i režija – Tarik Hodžić, direktor fotografije – Admir Švrakić, kompozitor mezzo-sopran – Larisa Buro, tonac – Adis Baždarević, dizajn zvuka – Nenad Kovačević, kostim – Adnan Hajrulahović Haad, scenografija – Edna Slipčević, rasvjeta – K Light, asistenti – Damir Husremović i Adis Ćuhara, te fotograf – Amina Hodžić.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza