NEUM UNDERWTER FILM FESTIVAL

Prijave za podvodne filmove otvorene do 20. srpnja 2023.

12.05.2023. 15:22 / Izvor: Akta.ba
film festival

Amater ili profesionalac, znatiželjni ili slučajni snimatelj (autor) može prijaviti svoj podvodni film do 20.srpnja na Neum Underwater Film Festval 2023 koji se organizira u Neumu 18. i 19. kolovoza 2023.!

Amater ili profesionalac, znatiželjni ili slučajni snimatelj (autor) može prijaviti svoj podvodni film do 20. srpnja na Neum Underwater Film Festval 2023 koji se organizira u Neumu 18. i 19. kolovoza 2023.!

Neum Underwater Film Festival je prilika za promociju filmova i autora i klasični underwater filmski networking. Organizatora, Udrugu Standard i Neum raduje dosadašnji broj prijava, gdje trenutno prednjače prijavljeni filmovi iz inozemstva, te autori koji se javljaju svake godine s novim radovima.

Neum Underwter Film Festival pozicionirao se u sam vrh svjetskih podvodnih filmskih festivala i uvrstio Neum na svjetsku kartu kulturnih događanja.

Neum Underwater Film Festival dodjeljuje nagrade u 5 kategorija (za najbolji film, za najbolju kameru, za najbolju glazbu, najbolji ekofilm i najbolji BH podvodni film) i Nagradu publike. Organizator posebno poziva BH autore, amatere i umjetnike da podijele svoj podvodni film sa svjetskom publikom Festivala i s festivalskom publikom u Neumu.

neum

Uz glavnu projekcijsku večer, i ove godine, 18.08. petak, tjekom prvog dana Neum Underwater Film Festivala prikazuje se i program studentskih i amaterskih filmova (Fest&val). Naredni dan 19.08. održava se filmska radionica na temu kako biti podvodni snimatelj, kako efikasno i sigurno snimati pod vodom.

Podvodni filmovi iz cijelog svijeta

Festival je imao čast ugostiti i prikazati radove autora poput Gareth Bartletta (Grand Prix Mike & Maurice), Mare Milin, Vinko Ćemeraš, Sandra Mađanović, Júlia Girós, Nebojša Vojnović, Clayton Conn (Grand Prix Tiger (Shark) king), Blane Henderson, Lorenzo Moscia, Francesco Cabras...

Ukoliko dopuste vremenske prilike, Neum Underwater Film Festuval će organizirati synchro projekcije u isto vrijeme, na plaži u Neumu. Više informacija o Festivalu i prijavama na stranici www.uff.ba . Ulaz na filmske projekcije Neum Underwater Film Festivala i filmske radionice je slobodan. Dobro došli na Neum Underwater Film Festival 2023!


 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza