Nikad bolji program

Visočko ljeto 2023: I ove godine najveća muzička imena stižu u Visoko!

02.06.2023. 09:34 / Izvor: Akta.ba
visočko ljeto

Dani kulture i sporta će biti održani u periodu od 21. do 25. jula, dok će se od 27. jula do 2. augusta održati Dani trgovine, popularni visočki vašar.

Ove godine blagovremeno su poduzete značajne aktivnosti na organizaciji manifestacije Dani trgovine, kulture i sporta "Visočko ljeto 2023.", što donosi nikad bolji program ove manifestacije, najavljeno je iz gradske uprave Visoko. Imenovan je organizacioni odbor, definisane obaveze i aktivnosti koje će biti realizovane u narednom periodu, a jučer je održan i radni sastanak.

"U prošloj godini podigli smo standard prilikom organizacije Visočkog ljeta, posebno u segmentu izvođača koji su nastupali u kulturnom dijelu programa. Ove godine smo se potrudili i osigurali do sada nikad bolji muzički i kulturni dio programa, jer tokom manifestacije u Visokom će nastupiti Željko Samardžić, Bombaj Štampa, Letu Štuke, Mostar Sevdah Reunion i Halid Bešlić. Naš cilj je da u Kraljevskom gradu ponudimo jedan vrhunski kulturno-sportski program koji će biti dostupan svim našim građanima, ali i gostima iz okruženja i cijelog svijeta, jer će Visoko u ovom periodu sigurno biti centar regije. Pozivamo sve da budu u Visokom i uživaju u vrhunskom muzičkom spektaklu. Popularni visočki vašar i ove godine će biti centar trgovine gdje će biti prisutni trgovci iz svih krajeva naše Bosne i Hercegovine, a mi smo se potrudili da i ove godine zakupa štandova oslobodimo porodice šehida i poginulih boraca i RVI iz Visokog, te tokom trajanja cjelokupne manifestacije u Visokom osiguramo besplatan parking", kazao je nakon sastanka gradonačelnik Mirza Ganić.

Dani kulture i sporta će biti održani u periodu od 21. do 25. jula, dok će se od 27. jula do 2. augusta održati Dani trgovine, popularni visočki vašar.

Međutim, ovo nije sve, jer ljeto u Visokom, barem što se tiče vrhunskih kulturnih i muzičkih događaja počinje upravo prvog dana ljeta, kada je na rasporedu "Summer Solstice Festival" Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca", a od 23. do 25.juna na ljetnoj pozornici parka "Ravne 2" nastupaju Crvena Jabuka, Milica Todorović i Zoster, tako da će Visoko nakon dugo, dugo godina, ponovo biti centar ovog dijela zemlje što se tiče muzičkih događaja i koncerata po kojima je nekada bilo nadaleko poznato.

"A kraj ljeta neće biti nakon manifestacije "Visočko ljeto", jer se za mjesec august priprema još jedan sjajan događaj, koji će ponovo biti obogaćen i sa dva vrhunska muzička koncerta, o čemu će više informacija biti poznato u narednim danima i sedmicama", poručuju iz gradske uprave.

visokočko ljeto

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza