PODRŠKA UMJETNICI

Izložba Cat Norman Tahirović u Bazerdžan koncept butiku u Titovoj

07.07.2023. 13:24 / Izvor: Akta.ba
Cat Norman

Bazerdžan Titova (Pruščakova 2/I) u petak, 7. jula u 19:00 sati organizuje izložbu i događaj posvećen talentovanoj i kreativnoj umjetnici Cat Norman Tahirović.

Kao nastavak serije evenata posvećenih razvoju lokalnih stvaraoca i brendova, te promociji lokalne kulture, tradicije i bh. dizajna koji spajaja novo, vizionarsko i tradicionalno, Bazerdžan Titova (Pruščakova  2/I) u petak, 7. jula u 19:00 sati organizuje izložbu i događaj posvećen talentovanoj i kreativnoj umjetnici Cat Norman Tahirović. Posjetioci/teljke će imati priliku iz prve ruke otkriti  fascinantni proces koji stoji iza njenih kreacija inspirisanih bh. prirodom, koje u svakom komadu odišu pedantnim radom. 

Cat je predavačica na Internacionalnom Burch univerzitetu u Sarajevu, fotografkinja i autorica rukotvorina koja prirodnim bojama čuva i promoviše prirodu u BiH. Porijeklom iz SAD, ljubav ju je zadržala ovdje proteklih deset godina, odakle nema namjeru otići. Bosnu voli zbog pristupačnosti i raznolikosti prirode koja je nadahnuće za njene rukotvorine i gdje nastoji provesti više vremena. 

cat norman

"Budući da je jedan od ciljeva Bazerdžana očuvanje okoliša, te da kontinuirano njeguje saradnju sa kreativcima koji putem stvaralaštva brinu o prirodi i stavljaju je u fokus djelovanja, saradnja s Cat počela je od samog nastanka Bazerdžana, a od tada do danas iznjedrila je posebne kolekcije. Cat ručno boji materijale, primarno svilu i pamuk, koristeći prirodne boje povrća, voća, šumskog bilja i sl., dok Bazerdžan tim razvija modne kreacije. Neki od popularnih proizvoda nastalih kroz ovu Bazerdžan X KETI handmade kolaboraciju su ljetni kardigani sa motivima bilja, a svileni šalovi često birani poklon za drage osobe", navode iz Bazerdžana.      

Paralelno sa događajem, u posebnom ambijentu Bazerdžan Titova butika dostupna je i bogata ponuda bh. dizajna - konceptualne umjetnosti, odjeće, dodataka za dom, nakita i torbi, unikatnog namještaja koje potpisuju naši višestruko nagrađivani umjetnici i dizajneri Ljiljana Majkić, Marko Feher, Kemil Bekteši, Bojan Stojčić, Benjamin Kavazović, ELIRD, Werkstatt, Ive Q, Irma KOHEL, Bazerdžan Wear, STRIBOR, Shebek, te uspješni bh. brand "Zanat".  

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza