Takmičit će se u 12 kategorija

Prvi Tattoo Expo 2023. u Sarajevu od 18. do 20. augusta

19.07.2023. 10:53 / Izvor: Akta.ba
tetovaže

Za sve ljubitelje tetovaža, ovo je sigurno događaj koji ne treba propustiti.

Od 18. do 20. augusta 2023. godine u prostoru sarajevske galerije Collegium Artisticum (Centar Skenderija) biće održan prvi Sarajevo Tattoo Expo 2023.

Tom prilikom će svoje radove predstaviti renomirani tattoo artisti iz cijele regije i svijeta. Dijeleći međusobno svoje vještine i iskustva, takmičit će se u čak 12 kategorija.  

Tokom  tri dana, posjetitelji će imati priliku vidjeti mnoge različite stilove tetoviranja i upoznati umjetnike koji ih stvaraju.Također, bit će organizirani brojni drugi sadržaji te dodijeljene nagrade u svakoj takmičarskoj kategoriji. Biće zanimljivo pratiti natjecanje. 

"S ponosom možemo najaviti da Sarajevo konačno dobija svoje prvo izdanje Tattooe Expoa, po uzoru na sve svjetske metropole. Ugostit ćemo preko 70 međunarodnih artista, koji će tokom trodnevne konvencije imati priliku na licu mjesta pokazati i demonstrirati svoje tehnike tetoviranja na modelima“, istakao je Zijad Muratović – Zix, organizator konvencije i tattoo artist.

Konvecija ima za cilj promoviranje zdravog načina tetoviranja po svjetskim zdravstvenim standardima, te razbijanja predrasuda o ovoj vrsti umjetnosti koja postaje sve popularnija u cijelom svijetu.

"Sama konvencija će biti mjesto susreta kako ljubitelja tetovaže i tattooe artista, tako i osoba iz ostalih sfera umjetnosti, i biće praćena muzičkim nastupima ali i dnevnim panel diskusijama, na kojima ćemo obrazložiti najaktuelnije problematike i predrasude o ovoj umjetnosti“, dodao je Muratović.

Pored brojnih umjetnika iz Bosne i Hercegovine, na konvenciji će svoj rad predstaviti najbolji umjetnici iz Srbije, Hrvatske, Njemačke, Belgije, Turske, Slovenije i Italije. Više detalja o konvenciji moguće je pogledati na zvaničnoj web stranici https://tattoo-expo.ba, putem koje se može izvršiti  i prijava  za učešće na konvenciji.

Organizatori također poručuju da Prvo izdanje Sarajevo Tattoo Expo-a predstavlja savršenu priliku da se upoznaju  tattoo artisti, sazna više o tetovažama i iskusi jedinstvena atmosferu koju pruža ova zajednica. Osim toga, na raspolaganju će biti mnogo kvalitetne opreme i pribora za tetoviranje, tako da posjetitelji mogui  kupiti sve što im  je potrebno za  tetoviranje.

Za sve ljubitelje tetovaža, ovo je sigurno događaj koji ne treba propustiti.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza