27. januara

Predstava "Jedan je Muhamed Ali" u režiji Dine Mustafića premijerno na sceni NPS

13.01.2024. 09:39 / Izvor: Akta.ba
MUHAMED ALI

U predstavi igraju Ermin Sijamija, Slaven Vidak, Vedrana Božinović, Sanela Krsmanović-Bistrivoda, Dino Bajrović i muzičar Ratko Zečević.

Na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo 27. januara premijerno će biti izvedena dramska predstava "Jedan je Muhamed Ali" autora Almira Imširevića, u režiji Dine Mustafića.  

U predstavi igraju Ermin Sijamija, Slaven Vidak, Vedrana Božinović, Sanela Krsmanović-Bistrivoda, Dino Bajrović i muzičar Ratko Zečević.

"Kako je pravo ime Muhameda Alija? I šta ako je ovo odjednom najvažnija informacija u vašem životu? Ovo je priča o porodici. O ocu i sinu. Ocu koji odlazi i sinu koji postaje otac. Možemo li zaštititi našu djecu od onoga sa čim se rode? Ovo je priča o olovki u koju stane 100 hiljada riječi. I opet ih nema kad ti najviše zatrebaju. Ovo je priča koja će vas beskrajno nasmijati, ali i preciznim udarcem u pleksus izbiti dah. Udarcem dostojnim Muhameda Alija. Ali ne baš kao njegovim. Jer Jedan je Muhamed Ali", kazala je Vedrana Božinović, dramaturginja i glumica u predstavi "Jedan je Muhamed Ali". 

Scenografkinja i kostimografkinja je Lejla Hodžić, kompozitor predstave je Damir Imamović, a koreografkinja Ena Kurtalić. Video dizajn radi Zlatan Filipović.

Publika će moći pogledati isti naslov 31. januara, 1. i 23. februara, te 4. i 25. marta.

Rezervaciju ulaznica moguće je izvršiti putem zvanične web stranice www.nps.ba/repertoar, saopćeno je iz Narodnog pozorišta Sarajevo. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza