Godišnjica obilježavanja

NUB BiH pripremio virtualnu prezentaciju za 40. godina Zimskih olimpijskih igara

08.02.2024. 16:31 / Izvor: Fena
num

Foto: Ilustracija

Uživajte u istraživanju fondova Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH, i otkrijte bogatu historiju XIV zimskih olimpijskih igara u Sarajevu (ZOI '84).

Nacionalna i univerzitetska biblioteka BiH pripremila je virtualnu prezentaciju povodom obilježavanja 40 godina zimskih olimpijskih igara u Sarajevu (ZOI '84). 

"Ova posebna prilika nas vraća u vrijeme kada je Sarajevo bilo domaćin jednog od najvećih sportskih događaja na svijetu. Olimpijada u Sarajevu 1984. godine bila je ne samo sportski spektakl, već i prilika za promociju mira, prijateljstva i međunarodne saradnje", saoćeno je iz NUB-a BiH.

"Nacionalna i univerzitetska biblioteka BiH u svojim fondovima čuva vrijedne materijale koji dokumentuju historiju XIV zimskih olimpijskih igara u Sarajevu (ZOI '84). Kroz našu prezentaciju, želimo oživjeti duh tog vremena i podsjetiti svijet na važnost sporta u povezivanju ljudi i kultura. Naša virtualna prezentacija predočit će vam neke zanimljive priče i saznanja o ključnim trenucima Olimpijade u Sarajevu. Uživajte u istraživanju fondova Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH, i otkrijte bogatu historiju XIV zimskih olimpijskih igara u Sarajevu (ZOI '84)", navodi se u saopćenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza