U tri grada

10. Međunarodni dan yoge u Bosni i Hercegovini

11.06.2024. 13:56 / Izvor: Akta.ba
joga

Manifestacija će se održati u tri bh. grada: Sarajevu, Mostaru i Banja Luci.

Udruženje bosansko-indijskog prijateljstva i Ambasada Indije za Bosnu i Hercegovinu sa sjedištem u Budimpešti sa zadovoljstvom vas obavještavaju da će se ove godine u Bosni i Hercegovini obilježiti 10. Međunarodni dan yoge. Manifestacija će se održati u tri bh. grada: Sarajevu, Mostaru i Banja Luci.

Podsjećamo da je Skupština Ujedinjenih nacija 11. decembra 2014. usvojila Odluku koju je podržalo čak 177 zemalja članica, a kojom je 21. juni proglašen Međunarodnim danom yoge. Od tada je obilježavanje ovog dana postalo jedan od najvećih masovnih pokreta s ciljem postizanja dobrog zdravlja i blagostanja. Širom svijeta se organiziraju događaji na kojima se prakticira yoga, disciplina koju je UNESCO priznao kao nematerijalno kulturno naslijeđe čovječanstva. Tokom proteklih devet godina građani Bosne i Hercegovine su rado sudjelovali u obilježavanju Međunarodnog dana yoge, a veliki odziv očekujemo i ove godine.

Obilježavanje Međunarodnog dana joge u Sarajevu održaće se u prekrasnom ambijentu Botaničkog vrta Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine, u subotu, 22. juna 2024., s početkom u 11:00. Tom prilikom, nekoliko učitelja i učiteljica joge iz Sarajeva održaće čas na otvorenom, namijenjen svim ljubiteljima ove discipline.

O detaljima obilježavanja Međunarodnog dana yoge u Mostaru i Banja Luci bit ćete naknadno obaviješteni.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza