Svjetske zvijezde dolaze u Mostar promovirati operu

19.10.2016. 13:19 / Izvor: Fena
Svjetske zvijezde dolaze u Mostar promovirati operu

Na velikoj sceni Hrvatskog doma herceg Stjepana Kosače više od 300 sudionika bit će izvedena opera "Romeo i Julija".

Engleske nevladine organizacije Musers (Muzička terapija predavača i istraživača) i Epoc (English Pocket Opera Company) dolaze u Mostar kako bi promovirali i upoznali učenike mostarskih škola s opernom umjetnošću.

Od 24. do 27. listopada eminentni glazbenici koji su svjetski poznati i koji su nastupali na svim velikim pozornicama širom svijeta, posjetit će 12 mostarskih osnovnih i srednjih škola u kojima će izvesti kratke operete koje na zabavan, šaljiv i prije svega interaktivan i edukativan način predstavljaju operu i sve njezine elemente, najavili su organizatori.

Tijekom izvođenja operete javljaju se dobrovoljci iz publike koji dobivaju uloge kao i kartice na kojima je napisan dio scenarija. Ovom prilikom biti će izvedena opereta "Romeo i Julija".

Pored te prezentacije, s nastavnicima i profesorima glazbene kulture, od mjeseca listopada ove godine do ožujka sljedeće godine, uvježbavat će se pjesme i arije iz opere "Romeo i Julija".

Na završnoj svečanosti 24. ožujka 2017. godine, na velikoj sceni Hrvatskog doma Herceg Stjepana Kosače više od 300 sudionika izvest će operu "Romeo i Julija".

Ovaj projekt po prvi put se provodi u Bosni i Hercegovini.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza