Diplomatski zimski bazar i ove godine u KSC Skenderija

21.11.2016. 15:53 / Izvor: Akta.ba
Diplomatski zimski bazar i ove godine u KSC Skenderija

Diplomatski zimski bazar, najveći humanitarni događaj godine, organiziraju članovi diplomatske zajednice koji djeluju u Sarajevu.

U subotu 3. decembra u KSC Skenderija u Sarajevu će od 11 do 16 sati, po treći put biti održan Diplomatski zimski bazar.

Diplomatski zimski bazar, najveći humanitarni događaj godine, organiziraju članovi diplomatske zajednice koji djeluju u Sarajevu, uz učešće lokalne poslovne zajednice, kako bi omogućili građanima BiH da na jednom mjestu probaju hranu iz cijelog svijeta i kupe neobične poklone i predmete.

"Ovo je također sjajna prilika da se ljudi iz svih kultura udruže i zajedno pomognu djeci sa posebnim potrebama, kao i djeci u stanju socijalne potrebe", kazala nam je Sandra Horowitz, članica organizacionog odbora Diplomatskog zimskog bazara Sarajevo.

Ove godine, Diplomatski bazar priprema brojne aktivnosti za djecu svih uzrasta. U  još većem dječijem paviljonu, djeca mogu upoznati Djeda Mraza i uživati u raznim sadržajima, poput: oslikavanja lica, slikanja kanom, igre na kamionu na napuhavanje, učenja sviranja muzičkih instrumenata... Malo starija djeca zabavit će se istražujući interaktivne LEGO igre, na štandu virtuelne zabave, a tu su i prodavnice sa unikatnom odjećom i darovima.

Odrasli će uživati u iskustvu okusa iz čitavog svijeta, a imat će priliku kupiti i tikete za instant tombolu, (po cijeni od 3 KM), koja donosi vrijedne nagrade, poput: odmora, poklon bonova za restorane, spa centre, zabavne i mnoge druge aktivnosti.

Posjetitelji će imati priliku učestvovati na aukciji, koja će na glavnom stageu početi u 13:00h, sa vrijednim i zanimljivim eksponatima u ponudi, poput: dresova poznatih svjetskih fudbalera, vožnje helikopterom, avionskih karata, slika i namještaja poznatih umjetnika.

"Što je najvažnije, svaka marka koju posjetioci potroše na bazaru, otići će u    humanitarne organizacije koje podržavaju djecu u BiH", rekla nam je Caroline Ferguson, članica organizacionog odbora bazara. "Zahvalni smo na podršci naših velikodušnih korporativnih sponzora, među kojima su najveći EFT i Mineco, koji su omogućili održavanje bazara."

Sredstva sa ovogodišnjeg bazara podržavaju četiri humanitarne organizaccije fokusirane na djecu u stanju potrebe, širom BiH.

"Sve četiri organizacije su veoma bitne i prave veliku razliku u životima ove djece", kaže Mariette Kraak, članica organizacionog odbora Diplomatskog zimskog bazara Sarajevo.

Ove godine, bazar podržava slijedeće organizacije: Centar za dnevni boravak djece sa posebnim potrebama Christine Witcutt Sarajevo, Down Sy i Mi iz Banja Luke, koji podržavaju djecu sa Downovim sindromom i njihove porodice, Franjevački međunarodni studentski centar, BIH, koji pruža stipendije i smještaj za studente iz cijele BiH, te Projekt učvršćivanja porodica, koji u saradnji sa internacionalnim SOS Dječijim selima, poboljšava uslove života rizičnih porodica u Srebrenici i okolnim ruralnim područjima.

U organizaciji ovogodišnjeg Diplomatskog zimskog bazara učestvuje preko 35 ambasada i međunarodnih organizacija, a posjetitelji će zasigurno moći naći štošta zanimljivog na štandovima brojnih izlagača.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza