Diplomatski zimski bazar se vraća 03. decembra 2022. godine

29.11.2022. 10:04 / Izvor: Akta.ba
Diplomatski zimski bazar

03. decembra/prosinca Diplomatski zimski bazar 2022 se vraća u Sarajevo u dvoranu Mirza Delibašić, Skenderija.

03. decembra/prosinca Diplomatski zimski bazar 2022 se vraća u Sarajevo u dvoranu Mirza Delibašić, Skenderija. Bazar će pružiti priliku građanima Bosne i Hercegovine i međunarodnoj zajednici da se okupe i zajedno uživaju u kulturnim i kulinarskim specijalitetima širom svijetu te prikupe finansijska sredstva za pomoć djeci i mladima u Bosni i Hercegovini. 

Ove godine više od 35 ambasada i međunarodnih organizacija će učestvovati na Bazaru, uključujući i pet novih zemalja. Krenite na putovanje oko svijeta u jednom danu, uz hranu i druge proizvode koje ne možete pronaći nigdje u BIH. Izlagači će ponuditi egzotične, domaće i strane proizvode, savršene za poklone. U dječijem kutku, djeca će se zabavljati u “escape room”-u, zidu za penjanje, naučnim eksperimentima i još mogo toga. Naš inkluzivni kutak će omogućiti da sva djeca, bez obzira na njihove sposobnosti i mogućnosti, uživaju u Bazaru, navode organizatori.

Nemojte propustiti ni aukciju koju će voditi Pomozi.ba, gdje se možete nadmetati za vaučere za odmor i putovanja, sportske suvenire poput potpisanog dresa Edina Džeke, šešira popularnog bosanskog pop pjevača i haljine sa Sedmice mode iz New York-a.  

"Želimo iskazati zahvalnost našim ovogodišnjim zlatnim sponzorima: Adriatic Metal, EFT, Mineco i Kantonu Sarajevo. Pomozi.ba nas je podržavao tokom pandemije, a i ove godine će ponovo za nas prihvatati uplate putem kreditnih kartica i SMS donacija – potrebno je samo da posjetite njihovu web stranicu ili da sa vašeg mobilnog aparata pozovete 17040 i donirate 2 KM", ističu.

Diplomatski zimski bazar je neprofitna organizacija koja pomaže djecu, mlade ljude kao i njihove porodice širom Bosne i Hercegovine, uključujući i one koji se nalaze u teškoj materijalnoj i socijalnoj situacijie te djecu sa fizičkim ili mentalnim poteškoćama. 

Volonteri u Organizacionom odboru 2022. godine su Gry Reinertsen (Norveška), Anna Jewell (MMF), Tatiana Chontzaisa Papandreou (Grčka), Tania Messerli (Švicarska), Piet Bakker (Nizozemska), Dorina Kolici (Albanija) i Madeline Ben Atiković.

Za više informacija o korisnicima kao i najnovijim detaljima o Bazaru možete pratiti na Facebook-u i Instagram-u.

FB: DiplomaticWinterBazaar

IG: dwb_sarajevo

Linkedin: Diplomatic Winter Bazaar

Website: www.dwbsarajevo.org

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave