Počeo Zimski salon knjige u Sarajevu

10.12.2017. 12:02 / Izvor: Fena
Počeo Zimski salon knjige u Sarajevu

Na površini od 2.000 metara kvadratnih izložbenog prostora 60 izlagača predstavlja najaktuelnija izdanja uz prigodne cijene

Ovogodišnje 13. izdanje Zimskog salona knjige, koji tradicionalno uoči božićnih i novogodišnjih praznika obogati ponudu kulturnih dešavanja u Sarajevu u petak je otvoreno u Galeriji Collegium Artisticum.

Na površini od 2.000 metara kvadratnih izložbenog prostora postavljeno je 50 štandova, na kojima oko 60 izlagača predstavlja najaktuelnija izdanja uz prigodne cijene.

Direktor TKD Šahinpašić, organizatora Salona, Azer Kurtović za Fenu je kazao da je već u prvim satima zabilježena zavidna posjećenost, što inače ne bude slučaj u prijepodnevnim satima.

Podsjetio je da je pet prvih kupaca na Salonu knjige nagrađeno knjigom, a Salon je otvoren u punom kapacitetu na kojem, osim iz BiH, učestvuju i izlagači iz regiona - Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

Ponovio je da se ovaj Salon razlikuje od prijašnjih po izložbi Arhiva Bosne i Hercegovine nazvanoj "Arhitektura u BiH u austrougarskom periodu" kada će biti predstavljena izdanja svih arhiva u BiH sa zanimljivim dokumentima, časopisima i knjigama iz tog perioda.

Arhiv BiH ove godine obilježava 70 godina postojanja te će 12. decembra biti priređeni posebni programi kada će biti uručene i dvije povelje institucijama koje su dale značajnu podršku radu Arhiva BiH, a prethodit će joj naučni skup posvećen aktuelnoj problematici u arhivskoj službi BiH.

Direktor Kurtović je izrazio nadu da će do kraja trajanja Zimskog salona knjige biti jednaka zainteresiranost kako je to bilo na otvaranju.

Zimski salon knjige, kao i do sada, bit će obogaćen brojnim pratećim sadržajima, a svi zainteresirani mogu ga posjetiti do 24. decembra od 10.00 do 19.00 sati, uz besplatan ulaz.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza