Za sedam dana u Vijećnici počinje Austrijski bal

Pauza / KULTURA I FILM

Za sedam dana u Vijećnici počinje Austrijski bal

Austrijska ambasada u BiH za sedam dana po drugi put će upriličiti Austrijski bal u sarajevskoj Vijećnici.

05.05.2018. 10:10 / Izvor: Fena

Austrijska ambasada u BiH za sedam dana po drugi put će upriličiti Austrijski bal u sarajevskoj Vijećnici.

"To će biti prilika da poštovaoci ovog događaja uživaju u sadržajnijem programu u odnosu na prošlogodišnji bal. Prvi put će svirati vojni orkestar iz Koruške (Austrija) ", najavila  je u razgovoru za Fenu članica organizacionog odbora Austrijskog bala Vildana Lončarić.

Sarajevo je među 15 gradova na svijetu u kojima se upriliči ovaj balski događaj. Otvaranje vrata Vijećnice za sve posjetioce je u 20.00 sati, a u 21.00 sat počinje oficijelni program, koji će, kako tvrdi Lončarić, trajati do 04.30 sati.

Osim centralnog podija, koji je namijenjen za valcer, učesnicima i gostima bala bit će na raspolaganju i druge prostorije u Vijećnici.

"Osmislili smo da svaka od sala bude predviđena za određenu vrstu plesa kako bi učesnicima i gostima upriličili istinski plesni užitak. Tako plesne korake mogu okušati u prostorijama za tango, salsu ili disko. To je svakako još jedna novina koju smo uveli u program ovogodišnjeg bala", naglasila je Lončarić.

Izrazila je zadovoljstvo što će baletna skupina Narodnog pozorišta iz Sarajeva, kao i  folkorna skupina iz Salzburga nastupiti u Vijećnici, a gdje će svirati najpoznatiji orkestar Bečkog opernog bala"WIENER OPERNBALL ORCHESTER".

"Svi prisutni imat će priliku pored ostalih pića počastiti se i posebnom ponudom i to prvi put vinima iz Štajerske. I ove godine na radost mnogih u samu ponoć "kvadrila" za sve", ističe Lončarić.

Dodaje da se ulaznice mogu kupiti do 11. maja, navodeći da je za članove plesnih klubova, studente i penzionere cijena ostala 50 KM.

Za taj iznos tokom osmosatnog bala na raspolaganju su, kako kaže, vrhunska pića, bogata trpeza, a za dame tu su i posebni pokloni. Također, u prodaji je i ulaznica od 100 KM.

Uz kupljenu ulaznicu posjetiocima je osiguran i besplatan kurs plesa na kojem će im plesno umijeće pokazati bh. plesni par Vedran Marčeta i Valentina Vavra.

"Pored gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skake počasnog pokrovitelja bala, na balu će učestvovati i predstavnici iz Beča i Graca koji su također pokrovitelji samog događaja", rekla je u razgovoru za Fenu članica organizacionog odbora Austrijskog bala Vildana Lončarić.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza