Čapljina domaćin rođendana Europske asocijacije karnevalskih gradova

05.05.2018. 10:49 / Izvor: Fena
Čapljina domaćin rođendana Europske asocijacije karnevalskih gradova

U povodu obilježavanja rođendana Federacije europske asocijacije karnevalskih gradova 'FECC dies natalisa 2018.' koji će se održati krajem rujna ove godine.

U povodu obilježavanja rođendana Federacije europske asocijacije karnevalskih gradova 'FECC dies natalisa 2018.' koji će se održati krajem rujna ove godine, u petak je u Čapljini upriličena konferencija za novinare na kojoj je bilo riječi o organizaciji rođendana, a sudionici su istaknuli kako su ponosni što je ove godine za domaćina odabrana upravo ta bh. općina. 

Tom prilikom nazočnima se obratio predsjednik Turističke organizacije Čapljinka Ivan Raguž koji je istaknuo kako su još prije dvije godine započeli razgovori vezani za organizaciju rođendana Federacije europske asocijacije karnevalskih gradova (FECC) te izrazio zadovoljstvo što je Čapljina dobila domaćinstvo za organiziranje tako važnog događaja.

"Naš je primarni cilj da kroz asocijaciju europskih karnevalskih gradova promoviramo prije svega našu općinu, zatim Hercegovačko-neretvansku županiju, kao i cijelu državu BiH. S našim gostima smo obišli neke turističke destinacije i sretni smo što smo im mogli pokazati bogatu turističku ponudu naše općine", kazao je Raguž.

"Jako smo sretni što smo danas ovdje. Pozvati ću mnoge članove iz FECC-a da dođu u Čapljinu. Smatram kako smo donijeli jako dobru odluku kada smo odlučili da FECC dies natalis 2018. proslavimo u Čapljini", naglasio je tajnik FECC-a iz Švedske Lars Algel.

Potpredsjednik FECC-a Josip Silov istaknuo je kako ta organizacija ove godine slavi 38 godina postojanja i da se rođendan, kao i Skupština te organizacije svake godine održava u drugoj zemlji članici organizacije.

- Čapljina je od samog početka organiziranja karnevala član FECC-a i došlo je vrijeme da ovdje dovedem svoje kolege i proslavimo rođendan. Imao sam zadovoljstvo biti među ljudima koji organiziraju karneval u Čapljini i danas smo ovdje da vidimo što Čapljina nudi te da odobrimo program koji su pripremili za obilježavanje rođendana FECC-a - kazao je Silov.

Generalna tajnica hrvatske Federacije europskih karnevalskih gradova Branka Silov napomenula je kako su karnevalske grupe 'Riječkog karnevala', od samog početka održavanja karnevala u Čapljini, njihovi gosti.

- U Čapljini smo našli prijatelje. Svoje grupe smo prvi put u ovaj grad doveli prije 20 godina i od tada nikada nismo izostali. Danas možemo kazati kako Čapljina slavi dvadeseti rođendan u sklopu obilježavanja 38. rođendana FECC-a, a mi smo tu da ih podržimo - kazala je Silov.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza