Na Zvorničkom jezeru u nedjelju Međunarodno takmičenje u kajaku i kanuu

20.07.2018. 10:45 / Izvor: Akta.ba
Na Zvorničkom jezeru u nedjelju Međunarodno takmičenje u kajaku i kanuu

​Zvornik će u nedjelju, 22. jula, biti domaćin 9. međunarodnog takmičenja u kajaku i kanuu na mirnim vodama - "Grad Zvornik 2018".

Zvornik će u nedjelju, 22. jula, biti domaćin 9. međunarodnog takmičenja u kajaku i kanuu na mirnim vodama - "Grad Zvornik 2018".

Na prelijepom Zvorničkom jezeru, u povratničkom naselju Divič, okupiće se takmičari iz mnogih bosanskohercegovačkih klubova, te ekipe iz Srbije i Hrvatske.

Kajakaši i kanuisti će se nadmetati u kategorijama škola kajaka, mlađih kadeta, kadeta, juniora i seniora u muškoj i ženskoj konkurenciji, na stazama dužine 200 i 500 metara.

Tehnički organizator ovog sportskog događaja je KKRK "Drina" Zvornik-Divič. Generalni pokrovitelj je Gradska uprava Zvornika.

Zvorničko jezero se smatra jednim od najpogodnijih za kajak i kanu i organizaciju velikih takmičenja u sportovima na vodi u Bosni i Hercegovini i regionu, tako da će učesnici imati sve preduslove za postizanje vrhunskih rezultata.

Takmičenje počinje u nedjelju od 9,30 sati, a dodjela priznanja i zatvaranja na programu u 14 sati, saopćeno je iz KKRK "Drina" Zvornik - Divič. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza