Najbolji skakači ponovo dolaze u Sarajevo: Skokovi na Bentbaši 3. avgusta

05.07.2019. 12:42 / Izvor: Akta.ba
Najbolji skakači ponovo dolaze u Sarajevo: Skokovi na Bentbaši 3. avgusta

Kako je kazao organizator poznati bh. skakač Dino Bajrić ove godine pripremaju se neke novine u odnosu na ranija takmičenja.

U organizaciji Udruženja za promociju sporta i turizma „SporTur“ iz Sarajeva, po peti put bit će održano takmičenje u skokovima u vodu "BENTBAŠA CLIFF DIVING 2019" u subotu 3. avgusta s početkom u 14 sati. 

Kako je kazao organizator poznati bh. skakač Dino Bajrić ove godine pripremaju se neke novine u odnosu na ranija takmičenja, koje će doprinijeti da ovogodišnja manifestacija bude još atraktivnija za posjetioce.

Ove godine bit će održani visinski - figurativni skokovi u vodu po pravilima sličnim kao i za Svjetski kup (Cliff Diving World Series) u visinskim skokovima u vodu, kao i po pravilima takmičenja u tradicionalnim skokovima u vodu. Tako će platforma s koje skakači izvode svoj skok biti postavljena na veću visinu nego što je to bilo ranijih godina. 

Svoje učešće najavili su najuspješniji skakači iz Slovenije, Srbije, Crne Gore, Danske, Njemačke te Bosne i Hercegovine, a ljubitelji ovog sporta u BiH dobit će priliku da gledaju atraktivne skokove na Bentbaši.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza