Međunarodni skokovi u vodu na Bentbaši 18. augusta

Pauza / SPORT

Međunarodni skokovi u vodu na Bentbaši 18. augusta

Ova manifestacija iz godine u godinu prerasta u sve značajniji sportsko-turistički događaj.

10.08.2018. 13:48 / Izvor: Akta.ba

Udruženje za promociju sporta i turizma "SporTur" iz Sarajeva 18. augusta po četvrti put organizira Međunarodno takmičenje u skokovima u vodu na Bentbaši. 

Ova manifestacija iz godine u godinu prerasta u sve značajniji sportsko-turistički događaj.

Svoje učešće najavili su najuspješniji skakači: iz Srbije, Crne Gore, Slovenije, Danske, Njemačke te Bosne i Hercegovine. 

Ove godine pripremaju se neke novine u odnosu na ranija takmičenja, koje će doprinijeti da ovogodišnja manifestacija bude još atraktivnija za posjetioce.

"Pripreme su u toku. Za održavanje manifestacije potrebno je da se na stijeni pored brane na Bentbaši postavi platforma sa koje bi se izvodili skokovi, te je neophodno da se produbi korito rijeke Miljacke radi sigurnosti takmičara. S obzirom na to da će se manifestacija održati po četvrti put, te da je datum održavanja u jeku ljetne turističke sezone, smatramo da će skokovi na Bentbaši ove godine privući još veću pažnju građana Sarajeva, Bosne i Hercegovine i gostiju koji borave u glavnom gradu",  izjavio je organizator manifestacije Dino Bajrić.

Pokrovitelji manifestacije između ostalih su: Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, općine Stari Grad, Novi Grad, Grad Sarajevo, Turistička zajednica Kantona Sarajevo te Federalna uprava civilne zaštite.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza