Održana 15. Pustolovna utrka uz promociju čapljinskih znamenitosti

06.07.2020. 14:04 / Izvor: Akta.ba

Turistička organizacija Čapljinka-Čapljina je po 15. put organizirala manifestaciju 15. Pustolovne utrke Čapljina 2020.

Turistička organizacija Čapljinka-Čapljina je po 15. put organizirala manifestaciju “15. Pustolovne utrke Čapljina 2020”.

Hercegovački triatlon sastoji se od vožnje kanuima u dužini od cca 10,2 km (Studenci, kupalište „Božjak“ na rijeci Trebižat – Struge, kupalište „Jaz“), trčanja u dužini od cca 1,1 km (Struge, kupalište „Jaz“ – Mogorjelo „Villa Rustica“) i vožnje biciklima kroz grad prema Mostaru u dužini od cca 6,8 km (Mogorjelo „Villa Rustica“ – Počitelj, restoran „Staklo“). U utrci su se natjecatelji natjecali u paru.

Svrha ovoga natjecanja je povezivanje prirodnih ljepota i kulturno-povijesnih znamenitosti, koji su u funkciji prezentacije turističkih potencijala Čapljine.

Promidžba i oživljavanje prirodnih, turističkih ljepota našega kraja i sportskog natjecateljskog duha, poticanje aktivnosti na otvorenom kao sredstva za poticanje održivog razvoja, promicanje zdravlja, sprečavanje bolesti, promicanja tolerancije, međusobnog razumijevanja i poštovanja.

Ovogodišnja petnaesta po redu “Pustolovna utrka” u organizaciji turističke organizacije “Čapljinka” a pod generalnim pokroviteljstvom gradonačelnika Čapljine dr. Smiljana Vidića okupila je 17 natjecateljskih ekipa. Koliko je ova manifestacija prepoznata govori i činjenica kako natjecatelji nisu samo s područja Čapljine i susjednih općina nego čak i iz Sarajeva.

U restoranu “Staklo” u Počitelju uručena su priznanja i dodijeljene pripadajuće nagrade za ostvareni plasman na održanoj “15. Pustolovnoj utrci Čapljina 2020”.

Nagrade i priznanja za drugo mjesto koje su osvojili Nikola Bartolović i Ivan Čepo kao i ekipi koja je osvojila treće mjesto Iliji Periću i Petru Mrvalju na utrci dodijelio je direktor TO “Čapljinka” Ivan Raguž.

Nagradu za prvo osvojeno mjestu na utrci koje su osvojili Ivan Dodig i Mateo Ivanković uručio je gradonačelnik grada Čapljine Smiljan Vidić.

Dodjela nagrada je ove godine bila posebna jer je nagrada dodijeljena i posljednjeplasiranoj ekipi, a to su momci iz Mostara, Mili Škobić i Dževad Zuhrić, a nagradu im je uručila djelatnica TO "Čapljinka" Elena Sesar.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza