Bıcıklıstıčka vožnja Podveležje- Blagaj 13. travnja

10.04.2013. 13:33 / Izvor: Fena
Bıcıklıstıčka vožnja Podveležje- Blagaj 13. travnja

Omladinski klub "Novi val“ Blagaj 13. travnja u 10 sati organizira biciklističku vožnju Podveležje – Blagaj, a u povodu završetka radova na postavljanju biciklisticke signalizacije za "Bike park“ Velež.

Omladinski klub "Novi val“ Blagaj 13. travnja u 10 sati organizira  biciklističku vožnju Podveležje – Blagaj, a u povodu završetka radova na postavljanju biciklisticke signalizacije za "Bike park“ Velež.

Projekat postavljanja biciklističke signalizacije podržan je od strane Italijanske organizacije "OXFAM“ i Turističke zajednice HNŽ-a, a implementator projekta pored omladinskog kluba "Novi val” je i udruženje brdskih biciklista MTBA iz Sarajeva.

Projekat je obuhvatio šire područje planine Velež, a signalizacija je postavljena na sve puteve na ovom području koji su pogodni za brdski biciklizam, ukupne dužine oko 200 km. Ukupno je označeno 60 raskrižja sa preko 100 znakova, a postavljeno je i 7 info tabli sa ucrtanim stazama i znakovima.

Okupljanje biciklista je u 10 sati na platou ispred željezničke postaje, odakle nakon kraće ceremonije otvaranja parka, kreće vožnja prema Blagaju.

U nedjelju 14. travnja u Mostaru se održava prva ovogodišnja utrka "Škoda XC" lige u brdskom biciklizmu, tako da će svi posjetitelji moći uživati u pravom biciklističkom vikendu, priopćeno je iz Omladinskog kluba "Novi val".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza