Najbolja plivačica mitinga

Lana Pudar osvojila četiri zlatne medalje na mitingu u Zagrebu

27.02.2023. 10:08 / Izvor: Agencije
lana pudar

Bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar je nakon veoma teških i napornih priprema u prethodnom periodu ubilježila svoj prvi ovogodišnji nastup.

Bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar je nakon veoma teških i napornih priprema u prethodnom periodu ubilježila svoj prvi ovogodišnji nastup na 21. po redu, međunarodnom plivačkom Mitingu "ZPK 2023", koji se održao na bazenu Utrina u Zagrebu, u organizaciji Zagrebačkog plivačkog kluba, prenosi Anadolija.

Lana je ubilježila nastup u četiri discipline, 50, 100, 200 metara delfin i u disciplini 100 metara slobodno, gdje je osvojila četiri prva mjesta, osvojivši pehar za najbolju plivačicu mitinga u svojoj kategoriji, saopštili su iz Kluba Vodenih Sportova Orka.

Ovo je prvi u nizu nastupa Lane Pudar koji je očekuju narednom periodu, a već za naredni vikend očekuje je nastup na Zimskom državnom prvenstvu koje će se održati na olimpijskom bazenu “Otoka” u Sarajevu.

"Proces isplivavavanja kvalifikacijskih normi za ljetne olimpijske igre “Paris 2024” počinje od prvog marta ove godine, veliki broj najvećih svjetskih i ecropskih takmičenja je pred njom i svakako da je pred Lanom i njenim timom još puno posla kako bi u narednom periodu ispunili zadate ciljeve", poručuju iz njenog kluba.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza