Uskoro natječaj za izradu idejnog projekta mostarskog bazena

21.10.2022. 10:10 / Izvor: Akta.ba
bazen mostar

U svom reagiranju na nedavno priopćenje Kluba vodenih sportova (KVS) "Orka", Gradska uprava Mostar poručila je kako se "intenzivno radi na projektu izgradnje gradskog bazena".

U svom reagiranju na nedavno priopćenje Kluba vodenih sportova (KVS) “Orka”, Gradska uprava Mostar poručila je kako se “intenzivno radi na projektu izgradnje gradskog bazena”.

“Gradnja jednog tako značajnog projekta je vremenski zahtjevna. Trenutno su u završnoj fazi pripreme raspisivanja natječaja za izradu idejnog projekta i to je u proceduralnim okvirima prvi korak”, priopćili su iz Grada Mostara.

Na konstataciju čelnika Orke da projekt stoji i da od osmog mjeseca kada su čelnici Federacije BiH i Grada Mostara obišli lokaciju budućeg bazena ništa nije urađeno, iz gradske uprave kažu “kako su te tvrdnje netočne te da je svim u interesu da gradnja što prije započne i završi”.

“Moramo biti svjesni kompleksnosti projekta. Odbacujemo bilo kakve insinuacije kako projekt stoji, upravo suprotno, svakodnevno se na njemu radi”, poručili su iz Grada.

Podsjećamo, nakon što je mostarska plivačica Lana Pudar u proteklom razdoblju ostvarila niz zapaženih europskih i svjetskih rezultata Federacija BiH i Grad Mostar udružili su snage kako bi Mostar dobio zatvoreni olimpijski bazen.

U kolovozu premijer Federacije BiH Fadil Novalić i gradonačelnik Mostara Mario Kordić obišli su lokaciju u Južnom logoru gdje bi se bazen trebao graditi. Novalić je tada kazao kako je iz federalnog proračuna izdvojeno 8 milijun maraka za taj projekt te da će učiniti sve što je moguće kako bi gradnja bila završena u što je moguće kraćem roku.

Prije nekoliko dana KVS “Orka”, matični klub Lane Pudar, uputio je kritiku mostarskim gradskim vlastima zbog zastoja u realizaciji projekta izgrdanje olimpijskog bazena.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije