Teška utakmica

Rukometaši BiH večeras protiv Kosova traže prvu pobjedu u kvalifikacijama

08.03.2023. 09:27 / Izvor: Fena
rukomet

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine susretom u Prištini protiv selekcije Kosova večeras nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine susretom u Prištini protiv selekcije Kosova večeras nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Rukometaši BiH pokušat će doći do prve pobjede protiv autsajdera u grupi, nakon što su u uvodna dva susreta kvalifikacija poraženi od Slovenije i Crne Gore.

Selektor Irfan Smajlagić smatra da ovaj meč u konačnici neće biti presudan za plasman na EP, ali da će svakako pokušati doći do trijumfa.

"Mislim da nas očekuje teška utakmica, protiv ekipe koja igra na domaćem parketu, koji su uigrani i agresivni, pogotovo kad igraju na svom terenu, ali moramo dati maksimum ako želimo pozitivan rezultat. Presudne su utakmice protiv Crne Gore i Slovenije jer bodovi koji se računaju za trećeplasirane ekipe isključuju bodove osvojene protiv četvrtoplasirane ekipe. Za plasman u drugi krug ove utakmice nisu presudne, ali mi idemo u svaku utakmicu po pozitivan rezultat. Ne stavljam imperativ jer je to kontraefekat, a niko od njih ne dolazi da izgubi. Od svakog igrača tražim da da svoj maksimum", kazao je Smajlagić.

Susret počinje u 20 sati i 15 minuta. Uzvratni meč bit će odigran 12. marta u Tuzli.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza