EP 2024.

Pobjeda rukometaša BiH nad Slovenijom za plasman na EP

28.04.2023. 08:52 / Izvor: Fena
rukometaši

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je u Cazinu, u pretposlejdnjem meču kvalifikacija za EP 2024. pobijedila selekciju Slovenije sa 27:26.

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je u Cazinu, u pretposlejdnjem meču kvalifikacija za EP 2024. pobijedila selekciju Slovenije sa 27:26.

Izabranici selektora Irfana Smajlagića uspjeli su savladati jednu od najboljih evropskih selekcija i s trećom pobjedom u kvalifikacijama došli na korak do plasmana na EP. 

Rukometaši BiH u užarenoj atomesferi dvorane u Cazinu odigrali su jedan od najboljih mečeva uopće protiv favorizovanog protivnika, koji je u ovaj susret ušao s maksimalnim učinkom i osiguranim plasmanom na EP. 

Reprezentacija BiH vodila je veći dio prvog poluvremena, u jednom trenutkku i sa četiri gola (11:7). No, Slovenci su do kraja uspjeli da izjednače, a potom i povedu, a na odmor se otišlo pri neriješenom rezultatu.

Drugi dio bolje su otvorili gosti, koji su odigrali dobro u odbrani sprečavajući rukometaše BiH da izrade kvalitetnu akciju što je rezultirali njihovim vodstvom od tri gola. Reprezentacija BiH uspjela se konsolidirati i zahvaljujući odbranama Burića te nekoliko lakih golova ponovo doći do izjednačenja. 

Do kraja se igrao izjednačeno, a u dramatičnom finišu BiH je uspjela preuzeti vodstvo i slaviti važnu pobjedu. 

Najefikasniji u reprezentaciji BiH bili su Senjamin Burić sa sedam, Vlado Graganić sa šest te Mirko Herveg i Dino Hamidović sa pet golova, dok je Benjamin Burić imao 11 odbrana. Slovenij su predvodili Domen Novak sa šest i Rok Ovniček sa pet pogodaka.

U posljednjem meču u kvalifikacijama BiH u nedjelju u Podgorici igra protiv Crne Gore. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza