Lider u oblasti sporta

Općina Novo Sarajevo prva sportska općina u BiH

05.02.2024. 10:47 / Izvor: Akta.ba
novo sarajevo

Općina je podržala veći broj sportskih udruženja i pojedinaca, te zasigurno postala lider u ovoj oblasti.

Općina Novo Sarajevo kao prva sportska Općina u Bosni I Hercegovini u prethodnom periodu podržala je veći broj sportskih udruženja i pojedinaca, te zasigurno postala lider u ovoj oblasti, izdvajanjem 3 % direktnih budžetskih sredstava za podršku sportu te 2 % za sportske manifestacije.

Direktnim finansiranjem podržani su projekti koji imaju za cilj razvoj i afirmaciju sporta, te učešće klubova i pojedinaca na državnim i međunarodnim takmičenjima, navode iz ove općine.

"Izdvajamo nekoliko kolektiva i pojedinaca koje smo podržali a koji su od značaja za cjelokupnu zajednicu: Fudbalski klub Željezničar, Košarkaški Klub Bosna, Fudbalski klub Sarajevo, Futsal klub Željezničar, Rukometni klub Bosna, SFK Sarajevo, Teakwando savez BiH, svjetski renomirani takmičari u alpskom skijanju, bilijaru i brazilskoj JIU JICI: Emir Lokmić, Sanjin Pehlivanović, Belmir Ahmespahić i drugi.", stoji u saopćenju.

Realizacijom ovih aktivnosti Općina Novo Sarajevo je zadržala epitet "prve sportske Općine" u Kantonu Sarajevo i šire, zaključili su. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza