Festival mladih je važan projekat za Sarajevo, I. Sarajevo i cijelu BiH

29.03.2014. 06:46 / Izvor: eKapija.ba
Festival mladih je važan projekat za Sarajevo, I. Sarajevo i cijelu BiH

Katerina Nycova je poručila da će Koordinaciona komisija Evropskog OK nastaviti intenzivniju saradnju sa članovima Organizacionog odbora EYOF-a 2017., kako bi se igre organizovale i realizovale na najbolji mogući način.

"Zimski evropski olimpijski festival mladih EYOF 2017. je važan  projekat za Sarajevo i Istočno Sarajevo, za cijelu Bosnu i Hercegovinu, za našu mladost, sport i, uopće, oživljavanje olimpijskog duha", istaknuo je Samir Avdić, generalni direktor EYOF 2017 na danas održanoj press konferenciji u prostorijama Grada Sarajeva, koji je zajedno sa članovima Koordinacione komisije Evropskog olimpijskog komiteta (EOK) Katerinom Nycova i Jozefom Libom upoznao novinare sa dosad realizovanim aktivnostima na pripremama ovog značajnog sportskog događaja.

Press konferenciji je prisustvovao zamjenik gradonačelnika dr Ranko Čović i članovi Organizacionog i Izvršnog odbora EYOF-a 2017.

Naime, članovi Koordinacione komisije EOK-a nalaze se u dvodnevnoj posjeti gradovima Sarajevo i Istočno Sarajevo, s ciljem da obiđu borilišta, olimpijsko selo, dvoranu za ceremonije i druge destinacije bitne za održavanje EYOF-a.

Govoreći o dosad urađenom, Samir Avdić je kazao da je 16. decembra prošle godine konstituiran Organizacioni i Izvršni odbor EYOF-a 2017. "Nakon toga smo pristupili potpisivanju osnivačkog akta i formiranju zajedničkog privrednog društva gradova Sarajevo i Istočno Sarajevo. Do sada je održano sedam sjednica Izvršnog odbora. Cijelo to vrijeme imamo kontinuiranu komunikaciju sa našim prijateljima i partnerima iz Evropskog olimpijskog komiteta", naglasio je Avdić dodajući da će se u narednom periodu posvetiti realizaciji master plana i poraditi na organizacionoj strukturi kako bi se što više uključilo ljudi od struke i znanja.

"Ovo je treći put da smo u posjeti Sarajevu i Istočnom Sarajevu kako bi evaluirali trenutnu situaciju vezanu za pripremu Festivala. Učinjen je značajan napredak, ali još je mnogo posla pred nama. Učešće 89 zemalja, uključujući sportaše i zvaničnike, dovoljan je razlog zašto želimo da ova manifestacija bude na najvišem mogućem nivou", istaknuo je Jozef Liba.

Katerina Nycova je poručila da će Koordinaciona komisija Evropskog olimpijskog komiteta nastaviti intenzivniju saradnju sa članovima Organizacionog i Izvršnog odbora EYOF-a 2017., kako bi se ove igre organizovale i realizovale na najbolji mogući način.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza