Asmir Begović potpisao za Chelsea!

13.07.2015. 13:49 / Izvor: Akta.ba
Asmir Begović potpisao za Chelsea!

Begovićev transfer u Chelsea konačno je okončan u pondjeljak, nakon što je naš reprezentativni golman obavio liječničke preglede.

Asmir Begović, golman našeg nacionalnog tima,  potpisao je danas ugovorc sa aktuelnim engleskim prvakom Chelseajem, prenosi portal SportSport.ba.

Begovićev transfer u Chelsea konačno je okončan u pondjeljak, nakon što je naš reprezentativni golman obavio liječničke preglede.

Transfer se najavljivao danima, pa možemo svi biti sretni da je on i realizovan.

Možda ne možemo biti sretni iz raloga što je Begović doveden kao zamjena za Petra Čecha, što znači da će biti rezerva Thibautu Courtouisu, no definitivno nije mala stvar biti dio kluba kao što je Chelsea.

Jose Mourinho je tražio njegov dolazak kada je Čech otišao u Arsenal.

Stoke City je najprije odbijao da ga proda, no na kraju je Chelseajeva ponuda bila primamljiva, pa su je prihvatili. 

"Svi u Stokeu žele da se zahvale Asmiru za sve što je učinio za nas, želimo mu sve najbolje u budućnosti u dresu Chelseaja", saopštili su sa Britannia stadiona.

Begović: Sretan sam

Dugo je trajala saga oko njegove budućnosti, ali je Stoke na kraju prihvatio ponudu iz Londona, te Begovića prepustio Plavcima.

"Želio bih da se zahvalim svima u Stokeu, predsjedniku, Marku Hughesu i Tonyju Pulisu, kao i treneru golmana Andyju Quyju, svim moijim saigračima, a posebno navijačima", poručio je Begović, koji je još dodao: "Uživao sam u Stokeu, ali osjećao sam da je ovo prilika da se dalje razvijam. Ponosan sam na sve što sam napravio sa Stokeom, to je veliki tim sa sjajnim igračima. Želim im sve najbolje u sezoni koja dolazi".

Begović je po dolasku na Stamford Bridge govorio i za Chelseajevu službenu stranicu.

"Sretan sam što sam došao u Chelsea. Osjećam da mogu biti važan dio ovog tima. Radujem se susretu sa novom ekipom u srijedu na predsezonskoj turneji", rekao je naš reprezentativni golman.  

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza