Na Bjelašnici paraglajding takmičenje "Sarajevo Open Air"

18.08.2016. 10:23 / Izvor: Fena
Na Bjelašnici paraglajding takmičenje 'Sarajevo Open Air'

Na olimpijskoj planini Bjelašnici će  od 19. do 21. augusta biti održano  Međunarodno paraglajding prvenstvo "Sarajevo Open Air 2016".

Na olimpijskoj planini Bjelašnici će  od 19. do 21. augusta biti održano Međunarodno paraglajding prvenstvo "Sarajevo Open Air 2016" na kojem se očekuje nastup velikog broja takmičara iz BiH  te zemalja iz regiona.

Organizator prevenstva je "Extreme Sport Club" iz Sarajeva, koji je realizovao brojna  uspješna takmičenja, među kojima su Svjetsko prvenstvo u preciznom slijetanju paraglajderom na cilj 2013., koje je od  FAI-a (Svjetska vazduhoplovna federacija) proglašeno jednim od najbolje organizovanih svjetskih takmičenja u preciznom slijetanju paraglajderom.

"Pozivamo sve građane da dođu na Babin do, upoznaju se o ovom atraktivnom sportu, te  dožive djelić adrenalina gledajući paraglajding pilote kako svojim vještinama pokušavaju ostvariti što bolji rezultat. Meteo prognoza za vikend obećava lijepo vrijeme sa idealnim pravcem i jačinom vjetra što obećava uspješno održavanje takmičenja i dobro druženje na svježem zraku", kaže se u saopćenju  organizatora.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza