Druga noćna utrka Merkur Run4lifestyle u Sarajevu

Pauza / SPORT

Druga noćna utrka Merkur Run4lifestyle u Sarajevu

U Sarajevu je svečano potpisan ugovor o generalnom sponzorstvu ovogodišnje noćne utrke koja će se održati 22. juna u Sarajevu.

15.05.2018. 14:52 / Izvor: Akta.ba

Nakon uspješno održane prve noćne utrke Merkur Run4lifestyle, koja je prošlog maja u Sarajevu okupila više od 700 trkača, nastavlja se saradnja Udruženja Marathon i kompanije Merkur BH osiguranje. Danas je u Sarajevu svečano potpisan ugovor o generalnom sponzorstvu ovogodišnje noćne utrke koja će se održati 22. juna u Sarajevu.

„Merkur BH osiguranje je posvećeno njegovanju i promovisanju kulture zdravog življenja te smo do sada realizovali mnoštvo projekata i aktivnosti u tom pravcu. Svjesni činjenice da trčanje i generalno aktivan stil života bilježe rastući trend u svijetu, ponosni smo što smo i ove godine sponzor i partner utrke Merkur Run4lifestyle. Na ovaj način, želimo inspirisati bh. građane na pozitivne promjene koje će im pomoći da se osjećaju bolje i budu u formi tokom cijele godine'', istakla je Sabina Mujanović, direktorica Merkur BH osiguranja.

„Ponosni smo i sretni zbog nastavka saradnje sa našim partnerom, Merkur BH osiguranjem jer dijelimo iste vrijednosti. Radi se o izrazito atraktivnoj i lijepoj utrci kroz centar Sarajeva koja je u 2017. godini prevazišla sva očekivanja. Već u ovoj godini za trkače smo uveli iznenađenja i dodatne poklone, a aktivno radimo i na osmišljavanju aktivnosti za narednu godinu. Sretni smo jer ćemo i ove godine uz pomoć Merkur BH osiguranja  privući 1.000 trkača i trkačica na ovu značajnu društveno odgovornu manifestaciju. Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže na ovoj jedinstvenoj i zabavnoj utrci te da se registruju što prije jer je broj mjesta ograničen“, istakao je Erol Mujanović, direktor Udruženja Marathon Sarajevo.

Udruženje Marathon i Merkur BH osiguranje pozivaju sve rekreativce, trkače te sve ljubitelje sporta i dobre zabave da se prijave za učešće u noćnoj utrci. Registraciju je moguće izvršiti putem online forme na web stranici Udruženja Marathon do 17. juna 2018. godine, a uplatu kotizacije do 18. juna 2018. godine, ukoliko ne bude popunjen limit od 1.000 učesnika.

Merkur Run4lifestyle počinje ispred BBI centra u Titovoj ulici i prolazi kroz najljepše dijelove grada Sarajeva sa sljedećom rutom: BBI Centar, Ulica Maršala Tita, Musala, Obala Kulina bana, Vijećnica, Sebilj, Vječna vatra, a utrka nakon 3 kruga ponovo završava ispred BBI centra.

Sve dodatne infromacije o utrci možete pronaći na oficijelnoj web stranici utrke.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza