Motivirajuća priča Sabine Mujanović

Edukativni program "Leader Roots" okupio oko 50 budućih biznis lidera

24.03.2023. 11:14 / Izvor: Akta.ba
Leader Roots
OTVORI GALERIJU

Masterclass je okupio oko 50 budućih biznis lidera iz cijele BiH, a organizovan je u saradnji sa Američkom trgovačkom komorom u BiH (AmCham BiH).

U ulozi domaćina devete sesije programa "Leader Roots", namijenjenog voditeljima projekata, menadžerima i svima onima koji žele proširiti svoje znanje o zahtjevnim upravljačkim procesima, bilo je osiguravajuće društvo Vienna osiguranje VIG.

Masterclass je okupio oko 50 budućih biznis lidera iz cijele BiH, a organizovan je u saradnji sa Američkom trgovačkom komorom u BiH (AmCham BiH).

U prvom dijelu sesije Sabina Mujanović, predsjednica Uprave Vienna osiguranja VIG, govorila je o razvoju i jačanju liderskih kompetencija kroz lične primjere iz svoje profesionalne karijere. Sa učesnicima "Leader Roots" programa gđa Mujanović je podijelila zanimljivu i motivirajuću priču o svom privatnom i profesionalnom putu, te im dala mnogo korisnih savjeta. 

sabina mujanović

"Okruženje u kojem živimo i radimo se neprekidno mijenja, i moramo mu se prilagođavati, ali ono što treba ostati izvan utjecaja ovih promjena su osnovne ljudske vrijednosti. Mislim da, osim kompetencija, vještina i posvećenosti poslovnim, lideri moraju imati nepokolebljiv sistem vrijednosti, jasne životne i poslovne prioritete, hrabrost, upornost i dosljednost. Lideri treba da stvaraju pozitivno radno okruženje u kojem se zaposleni osjećaju cijenjenim i poštovanim, te pomažu svojim kompanijama da prebrode izazovna vremena i napreduju na konkurentnom tržištu", istakla je Sabina Mujanović, direktorica Vienna osiguranja. 

U drugom dijelu sesije Sanda Ljukovac i Nejra Zubčević iz Odjela ljudskih resursa Vienna osiguranja VIG za učesnike "Leader Rootsa" organizovale su kreativnu radionicu pod nazivom "Šešir nije samo modni detalj". Učesnici su na osnovu prezentacije i tehnike „šest šešira“ u grupama raspravljali o liderskim kompetencijama i njihovoj važnosti. 

Leader Roots je razvijen kao program za podsticanje razvoja poslovnih ideja mladih i povećanje preduzetničke (samo)svijesti budućih lidera. Cilj ovog programa je podstaći liderstvo, kreativno razmišljanje i organizacione vještine, a istovremeno postaviti temelje za profesionalni razvoj.

Program se sastoji od predavanja, individualnog i grupnog rada, simulacija situacija iz stvarnog života, te razmjene iskustava i znanja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti