Replika Olimpijskog plamena oplemenila ceremoniju svečanog zatvaranja EYOF-a

18.02.2019. 09:12 / Izvor: Akta.ba
Replika Olimpijskog plamena oplemenila ceremoniju svečanog zatvaranja EYOF-a

Replika plamena napravljena je za ceremoniju zatvaranja, koja se održala u Istočnom Sarajevu u petak 15. februara.

Sarajevske firme Grizelj i ITG Sarajevo uspješno su implementirala projekt osposobljavanje Olimpijskog plamena na stadionu A.F. Hase, koji je nakon 35 godina, od održavanja IX Olimpijskih igara u Sarajevu, ponovo bio upaljen.

Paljenjem Olimpijskog plamena svečano je otvoren Evropski olimpijski festival za mlade – EYOF 2019, koji je završen u subotu 16.februara.

Replika ovog plamena napravljena je i za ceremoniju zatvaranja, koja se održala u Istočnom Sarajevu u petak 15. februara.

"Ideju za izradu replike Olimpijskog plamena podjelio sam sa Milanom Trivićem, dogradonačelnikom Grada Sarajeva, koji je preuzeo obavezu da se uz dogovor sa organizatorom uvrsti u program zatvaranja EYOF-a, na čemu se im duboko zahvalan. Plamen je oplemenio cijelu ceremonije svečanog zatvaranja igara u Istočnom Sarajevu", kazao je Tomislav Grizelj, direktor firme Grizelj.

Idejno rješenje izradili su Tin i Teo Grizelj.

"Olimpijski plamen dao je obol vječnosti i ljubavi između čovjeka i prirode u takmičarskom duhu i vječna  uspomena koja ostaje u trajnom sjećanju takmičara i učesnika EYOF-a", kazao je Grizelj, dodajući da je ovo za njih još jedna značajna referenca koja stvara obvezu da se nastavi njegovati takmičarski duh za buduće generacije i čovječanstvo.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza