DHL i ABB FIA Formula E Prvenstvo slave dvostruku obljetnicu

11.03.2019. 15:09 / Izvor: Akta.ba
DHL i ABB FIA Formula E Prvenstvo slave dvostruku obljetnicu

DHL je uključen kao osnivački partner i globalni logistički partner od 2013. godine - godinu dana prije debi utrke.

Formula E će proslaviti 50. utrku u svojoj kratkoj historiji u Hong Kongu 10. marta. U svojoj petoj sezoni, potpuno električna serija bolida Formule oduševljava fanove širom svijeta sa najbržim trkaćim automobilima do sada i serijom inovacija koje donose još više uzbuđenja. Godina pedesete utrke Formule E također se podudara sa pedesetom godišnjicom DHL-a. Kao osnivač i globalni logistički partner Formule E, DHL je domaćin online fan takmičenja "50 Moments that Delivered" povodom obje obljetnice.

Na početku sezone 2018/2019, ABB FIA Formula E predstavila je drugu generaciju Formula E trkaćih automobila. Opremljen, ne samo futurističkim dizajnom, ova nova generacija također ima dvostruko veći kapacitet baterija od svog prethodnika, eliminišući prethodnu potrebu za promjenom automobila tokom utrke. Pored toga, novi automobili su najbrži do sada u trkačkoj seriji: sa 250 kW snage, mogu ubrzati od 0 do 100 km / h za 2,8 sekundi i imati maksimalnu brzinu od 280 km/h. Isto tako, novina u petoj sezoni je režim napada: Vozači mogu prikupiti dodatnih 25 kW snage vozeći se van trkaće linije i kroz posebnu aktivacijsku zonu. Ako vozač aktivira dodatno pojačanje snage, to se signalizira promjenom boje na "Halo" glavi od plave na rozu.

DHL je uključen kao osnivački partner i globalni logistički partner od 2013. godine - godinu dana prije debi utrke. Pored decenija stručnosti u logistici moto sporta, uključujući i Formulu 1, ono što posebno povezuje DHL sa Formulom E, je zajednički fokus na inovacije i održivost. U 2017. godini, u okviru svoje strategije "Misija 2050", Deutsche Post DHL Grupacija postavila je sebi za cilj da smanji emisije vezane za logistiku na nula emisija CO2 do 2050. godine. Elektromobilnost je važan dio toga. Deutsche Post DHL Grupacija je pionir u oblasti “zelene” logistike, posebno sa StreetScooter-om, samostalnim električnim vozilom za dostavu koje je uvedeno na hiljade mjesta u Njemačkoj i Europi, a prodaje se i trećim stranama. Deutsche Post DHL Grupacija trenutno upravlja flotom od oko 9.500 električnih vozila širom svijeta.

Pored toga, brojni e-skuteri, tj. skuteri na električni pogon i e-bicikli igraju svoju ulogu na putu ka postizanju sistema dostave u velikim gradovima koji su bez emisija što je više moguće.

"Kao i veoma uzbudljiva i orijentisana ka budućnosti, Formula E je sinonim za kombinaciju inovacija i napredak u moto sportu na isti način na koji je Deutsche Post DHL u oblasti logistike", rekao je Arjan Sissing, viši potpredsjednik korporacije Brand marketinga u DHL-u.

"Drugi sektori, uključujući industriju transporta i logistike, također imaju koristi od tehničkog razvoja koji se kreće u formuli E u oblasti elektromobilnosti."

U godini pedesete utrke Formule E, DHL također slavi 50 godina postojanja. Ovom prilikom kompanija, koja je osnovana 1969. godine, osvrće se na vrhunce Formule E do sada sa online fan takmičenjem pod nazivom "50 Moments that Delivered". U pet kategorija fanovi imaju vremena do 12. maja da glasaju za svoje favorite na:

Svi fanovi koji glasaju će biti ubaceni u žrijeb kako bi bili prvi DHL Formula E fan reporter koji će učestvovati u New York E-Prix-u i upoznati glavne učesnike iz pobjedničkih trenutaka na licu mjesta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza