Ljeto na Jahorini počinje 29. juna, Olimpijski centar pripremio bogat sadržaj

21.06.2019. 07:43 / Izvor: Akta.ba
Ljeto na Jahorini počinje 29. juna, Olimpijski centar pripremio bogat sadržaj

Ljetna sezona počinje 29. juna a Jahorina već sada bogatstvom zelenih boja mami sve veći broj posjetilaca, odlična je za bijeg od vrelih ljetnjih temperatura i gradske gužve.

Na Jahorini je jučer održana konferncija za medije povodom predstavljanja planova i programa ljetne sezone na ovoj olimpijskoj planini. Ljetna sezona počinje 29. juna a Jahorina već sada bogatstvom zelenih boja mami sve veći broj posjetilaca, odlična je za bijeg od vrelih ljetnjih temperatura i gradske gužve. Jahorini obiluje netaknutom prirodom, crnogoričnom šumom, planinskim izvorima, divljim konjima, planinskim stazama, brojnim biljem i bobičastim voćem. 

U vrijeme ekstremnih vrućina mnogi gosti nalaze trenutke razonode u aktivnostima koje Jahorina svakodnevno pruža u toku ljetne sezone:  panoramsko razgledanje planinskih vrhova, ljetnje sankanje, adrenalinske vožnje, šetnje označenim planinskim stazama, biciklizam, brdski biciklizam, vožnja kvadovima,  dječije atrakcije, naročito je popularna kod sportista za visinske pripreme. Jahorina je planina za sve i pogađa svačiji ukus, a svojom bogatom ponudom nesebično nudi razonodu i odmor za sva čula 365 dana u godini.
 
Tim povodom direktor Olimpijskog centra Jahorina, gospodin Dejan Ljevnaić rekao je: "Velika mi je čast i zadovoljstvo da Vam najavim i predstavim sve planove za ljetu sezonu na Jahorini koja će zvanično početi u subotu 29. juna. Kao što ste mogli primjetiti prilikom dolaska planina je najljepša ljeti a mi smo se potrudili da zanimljivom ponudom postane i omiljena destinacija za odmor tokom vrelih ljetnih mjeseci. Iskoristio bih priliku da pozovem sve da nas posjete i u toku ljetne sezone jer smo pripremili zaista zanimljivu ponudu a u toku su i novi projekti pa uskoro očekujemo zavšetke radova na izgradnji boba na šinama čija će dužina biti 2,5 km i ambijentalnog uređenja na vrhu planine. Uz ustaljene sadržaje poput vožnje šestosjedom, ljenje sankanje, biciklizam i brdski biciklizam pripremili smo i i organizovane planinske šetnje sa vodičima koji će uz istorijske činjenice i zanimljivosti o Jahorini voditi grupe ili pojedince u jahorinsku avanturu. Jedan od noviteta je i teretana na otvorenom koja je nedavno izgrađena i koja se nalazi na 1620 m.n.v. i odlična je kako za rekreativno vježbanje tako i za pripreme sportista. Mislili smo na sve kategorije gostiju pa smo za njih pripremili promo pakete i popuste posebne za školarce, mlade, roditelje i penzionere. Jahorina će biti domaćin mnogobrojnim događajima počevši od Jahorina Ultra Traila koji će početi 26 a trajati do 28 jula , zatim biciklistička Trka kroz Srbiju čiji će start biti na Jahorini 29. jula, a tu je svakako i humanitarna „Trka za život“ koja je planirana za 10. avgust dok je predstava Đurologija zakazana za 17 avgust a Jahorina bike spust koji će zabaviti sve posjetoce će se održati 31 avgusta."


 
U okviru ljetne ponude Jahorine predstavljen je  jedinstven I potpuno novi vid prirodnih druženja uživo sa poznatim javnim ličnostima regiona pod nazivom "Sasvim blisko sa poznatima na Jahorini" o kojem su nešto više govorile koautor i voditelj programa poznata novinarka i TV voditeljka Nataša Petrović i redovna saradnica i voditeljka programa iskusna urednica i novinarka Sanja Košarac.

Nataša Petrović, je pozvala sve da budu učesnici projekta I dodadala: "Nakon uspješno završene zimske sezone, Olimpijski centar nastavlja dalje, kreiramo ljeto, tamo gdje je živjela zima. U okviru ljetne sezone na planini, vođeni zajedničkom idejom, da se vratimo prirodi, došli smo do organizacije jahorinskih druženja uživo koja smo nazvali "Sasvim blisko sa poznatima". Sasvim blisko sa poznatima bićemo u prijatnom ambijentu hotela Vučko, svake druge nedelje tokom jula i avgusta mjeseca. Prvo druženje zakazali smo za 07. jul od 14.00 sati dok je naredno 21.jula, zatim 4. avgusta, 18.avgusta i posljednje 1. septembra. Želja nam je da u društvu sa nama bude što vise onih koji su u skladu sa prirodom,  ne samo ljudi iz naše zemlje, nego i iz komšiluka, onih koji vole planinski ambijent, nepretenciozna druženja, koji poštuju dijalog i srdačni domaćinski pristup. I naši poznati gosti pazljivo su odabrani, svi oni su svojim ličnostima primjeri zdravog odnosa prema sebi, bliskim ljudima i drustvu u cijelini.  Vjerujemo da ce "Sasvim blisko sa poznatima" privući veliki broj posjetilaca koji ce ovo ljeto sa Jahorine, upisati u neka od svojih najljepših sjecanja.“

Sanja Košarac je istakla važnost ovog projekta kao i odličnu saradnju Olimpijskog centra Jahorina i Radio Televizuju Republike Srpske koja je i medijski pokrovitelj koncepta promocije turističke ponude planine „Sasvim blisko sa poznatima“. "Zadovoljstvo je sarađivati sa Natašom Petrović ali i Olimpijskim centrom Jahorina. RTRS i OC Jahorina, kako smo i navikli, svojim korisnicima nude samo najbolje tako da sa sigurnošću mogu reći da posjetioce i goste projekta očekuje jedan domaćinski pristup i prijateljski odnos.“

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza