U Brčkom napravljena najveća porcija ćevapa od 5000 komada u lepini od 1,8 m

08.08.2019. 10:04 / Izvor: Akta.ba
U Brčkom napravljena najveća porcija ćevapa od 5000 komada u lepini od 1,8 m

Velika zasluga za ovaj nevjerovatan poduhvat pripala je Udruženju hotelijera i restoratera koji su na jednom mjestu okupili vrhunske brčanske ugostitelje.

U okviru Savske regate - Karnevala na vodi Brčko 2019 organizator ovog projekta Nautički klub Brčko za brojne posjetioce pripremio je bogat program, a pažnju je privukao i gastronomski spektakl u obaranju rekorda u pravljenju najveće porcije ćevapa od čak 5000 komada.

Velika zasluga za ovaj nevjerovatan poduhvat pripala je Udruženju hotelijera i restoratera koji su na jednom mjestu okupili vrhunske brčanske ugostitelje.

U pravljenju najveće porcije ćevapa veliku pomoć pružio je Gastro centar Bakarni lonac koji je za 2.5 sata ispekao 5000 komada ćevapa.

Najveća do sada napravljena porcija ćevapa poslužena je u lepini prečnika 1.8 m pekare Magistrala iz Srebrenika, a u ovu zanimljivu priču uključila se i ćevabždinica iz Slovenije “Sarajevo '84”,

Organizatori kažu da se na ovome neće zaustaviti i cilj im je da se naredne godine upišu u Ginisovu knjigu rekorda.

Podsjećamo, u nedjelju na prepunom brčanskom izletištu Ficibajer i rijeci Savi održana je Savska regata - Karneval na vodi Brčko 2019, u okviru kojeg je prodefilovalo oko 200 plovila. Uz mnoštvo zabave i druženja na vodi organizovano je i takmičenje u kategoriji trka čamaca na veslo sa dva i četiri člana posade, odbojka na pijesku, održan je nastup SPKUD Prosvjeta Brčko, KUD Brčansko kolo i HKUD Bijela iz Bijele. U muzičkom dijelu publici su se predstavili Aleksandra Lizdek, Željko Đmura i Jasmin Hasić, a kao zvijezda večeri nastupio je i legenda narodne muzike Ljuba Aličić.

Organizator je pred kraj bogatog programa priredio i vatromet koji je uz nastup Ljube Aličića dodatno uljepšao atmosferu.

Karneval na vodi Brčko 2019 organizovan je pod pokroviteljstvom Vlade i Skupštine Brčko distrikta, a svečano je otovrio gradonačelnik Siniša Milić.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza