Na Ublima kod Trebinja otvoren prvi avanturistički park

03.07.2021. 09:17 / Izvor: SRNA
Na Ublima kod Trebinja otvoren prvi avanturistički park

Na području Ubala kod Trebinja danas je otvoren prvi avanturistički park u gradu, za djecu i odrasle, čime su prošireni turistički sadržaji grada, a vrijednost projekta je 20.000 KM.

Na području Ubala kod Trebinjajučer je otvoren prvi avanturistički park u gradu, za djecu i odrasle, čime su prošireni turistički sadržaji grada, a vrijednost projekta je 20.000 KM.

Posjetioci će moći da prolaskom prepreka kroz instalacije za djecu i odrasle dožive adrenalin i uživaju u prirodi ovog područja.

Aleksandar Vukanović, predsjednik Udruženja Centar za održivi razvoj i ekologiju u Trebinju koje je apliciralo za projekat avantura parka, rekao je da je cilj bio da se prošire turistički potencijali Trebinja, kao i lokacije Ubala.

On je naveo da je ovaj park osmišljen tako da se sastoji od dva dijela - manji dio za djecu do 10 godina, te veći gdje mogu da učestvuju učenici osnovnih i srednjih škola i odrasli. 

"Sa ovim projektom smo dobili nove turističke sadržaje, otvorili smo nova radna mjesta, uticali smo na razvijanje ekološke svijesti, kao i na to da stanovništvo više boravi u prirodi i vrijeme provodi na zabavan, rekreativan način", rekao je Vukanović.

On kaže da je cijena ulaznice za odrasle četiri KM, a za djecu dvije KM, te da će park u narednim godinama biti proširen ukoliko se pokaže da bi to bilo isplativo. 

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, koji je i sam probao sadržaj parka, rekao je novinarima da je ovo prvi avanturistički park u Trebinju, te da je Grad ovaj projekat podržao. 

"Opredjeljenja smo da ovdje treba da se napravi još bolji sadržaj. Želimo da uključimo u ovaj projekat i naše Planinarsko društvo. Danas, sutra i prekosutra je ulaz besplatan. Pozivamo sve građane i turiste da dođu ovdje i da probaju", rekao je Ćurić.

On kaže da je plan gradskih vlasti da ulože značajna sredstva u područje Ubala, kao i da je uslov da novi projekti budu održivi, te da će službe grada biti na raspolaganju za sve što je neophodno. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza