U Sarajevu otvorena ulična izložba "Crvena jabuka: Za sve ove godine"

28.12.2021. 16:07 / Izvor: Akta.ba

Izložba kroz brojne eksponate u štampanoj formi podsjeća na "zlatni period" 80-tih godina, kada je Sarajevo bilo regionalni muzički centar.

Turistička zajednica Kantona Sarajevo podržala je multimedijalnu izložbu "Crvena jabuka: Za sve ove godine", koja je je povodom 35 godina a djelovanja ove grupe otvorena u Štrosmajerovoj ulici u Sarajevu. 

Izložba kroz brojne eksponate u štampanoj formi podsjeća na "zlatni period" 80-tih godina, kada je Sarajevo bilo regionalni muzički centar i kada je, pored ostalih bendova i istaknutih kantautora, i Crvena jabuka započinjala svoju karijeru koja uspješno traje više od 35 godina. Izložba autorice Amine Abdičević organizovana je u saradnji s Muzejom Sarajeva.

Turistička zajednica KS prepoznala je turistički značaj i potencijal u promociji sarajevske muzičke scene, koja će ostati zabilježena u muzičkim analima kao svojevrstan fenomen, koji je izazvao i formirao jedinstven i prepoznatljiv umjetnički duh grada. Izložba je poklon našim sugrađanima i turistima koji dođu za vrijeme praznika u naš grad.

"Čekam te na starom mjestu –  tamo gdje ljubav počinje". 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza