Počinje Sarajevo Winter Fest, najavljene brojne muzičke grupe

06.01.2022. 11:13 / Izvor: Akta.ba
Sarajevo Winter Fest

Direktor Live Stage Music festivala Adnan Mundžić je najavio brojne muzičke grupe koji će u januaru biti dio Sarajevo Winter Festa na Bjelašnici.

Turistička zajednica Kantona Sarajevo najavila je danas na pres-konferenciji na olimpijskoj planini Bjelašnici festival Sarajevo Winter Fest u okviru ovogodišnje zimske turističke sezone.

Predsjedavajući Povjerenstva Turističke zajednice Kenan Magoda je kazao da će to u narednih tri mjeseca biti ujedno promocija Sarajevskog kantona i lokalnih zajednica kao što su općina Trnovo čiji je načelnik Ibro Berilo također govorio na pres-konferenciji.

Za januar je Magoda najavio jedan od sadržaja Festivala na Bjelašnici, Live steage music fest, s nizom planiranih koncerata koji će već u subotu otvoriti muzička grupa Crvena jabuka.

Sarajevo Winter Fest neće biti samo manifestacija zabavnog karaktera već podrazumijeva i niz edukativnih sadržaja tokom januara i februara, boravak učesnika u prirodi i obilazak Bjelašnice, olimpijskog dragulja. 

"Promocija Bjelašnice je veoma bitna kao predstavljanje istinske ljepote i ponosa Kantona Sarajevo", zaključio je Magoda.

Načelnik Općine Trnovo Ibro Berilo rekao je kako su prostor Bjelašnice i Babinog dola veoma bitni za Sarajevski kanton, ali i za tu općinu koja, po njegovim riječima, želi da bude partner u razvojnim projektima.

Najavio je kako će 2022.  biti godina istine o razvoju tog područja, te naglasio da je u ovogodišnjem općinskom budžetu planirano 10 miliona KM za investiranje u taj prostor.

Berilo tvrdi da u Trnovu nema "političkog načelnika" već načelnika građana koji djeluje u interesu razvoja općine.

Direktor Live Stage Music festivala Adnan Mundžić je najavio brojne muzičke grupe koji će u januaru biti dio Sarajevo Winter Festa na Bjelašnici. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza