Trebinje u Berlinu: Takmičenje za najbolju održivu turističku destinaciju

11.01.2022. 08:51 / Izvor: Akta.ba
Trebinje

"Grad Trebinje je sa pričom "Hercegovačka kuća" nominovan među šest najboljih priča održivih turističkih destinacija, a najbolje će se birati u Berlinu", saopšteno je iz trebinjske Gradske uprave.

"Grad Trebinje je sa pričom "Hercegovačka kuća" nominovan među šest najboljih priča održivih turističkih destinacija, a najbolje će se birati u Berlinu", saopšteno je iz trebinjske Gradske uprave.

Međunarodni žiri je priču "Hercegovačka kuća" uvrstio među šest najboljih u okviru kategorije "Lokalni lanci snabdijevanja", uz destinacije iz Perua, Kanade, Estonije, Slovenije i Portugala. Od šest nominovanih, biće izabrane tri najbolje priče.

Ovom nominacijom, Trebinje je dobilo priliku za učešće i predstavljanje na događaju "ITB Berlin 2022", u okviru kojeg će biti održana ceremonija izbora najboljih priča o održivim turističkim destinacijama "Green Destinations Story Awards at ITB Berlin".

Od ukupno 30 nominovanih najboljih priča u okviru pet kategorija, grad Trebinje i Vipavska dolina iz Slovenije, jedine su nominovane destinacije iz regiona.

"Nadamo se da će se grad Trebinje naći među finalistima i osvojiti jednu od prve tri nagrade", rekao je zamjenik gradonačelnika Dražen Bošković koji je, u ime grada, koordinator ovog procesa.

Iz Gradske uprave navode da se na ceremoniji koju sponzoriše ITB, vodeći svjetski sajam putovanja, svake godine predstavljaju i nagrađuju najistaknutije priče o dobroj praksi, u okviru takmičenja Top 100 priča održivih turističkih destinacija.

U prvoj fazi takmičenja grad Trebinje je izabran na tu listu, u konkurenciji više od 200 kandidata.

Također će biti izabrana i najbolja priča po izboru publike.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza