Gosti iz preko 40 zemalja posjetili Kravice: Evo šta sve nudi ovo blago

03.08.2022. 08:59 / Izvor: N1
Kravice

Kako zbog prirodne ljepote, tako i zbog brojnih sadržaja veliki broj gostiju se ovdje iznova vraća. Rafting, biciklizam, planinarenje, samo je dio ponude koju nudi ovo blago za ljubitelje adrenalina.

Vodopad Kravice kod Ljubuškog uvršten je na listu najspektakularnijih kupališta na svijetu. Magazin Time Out smjestio ga je na 12 mjesto, od ukupno 15 svjetskih odredišta. Opisuju ga kako najtraktivniji prirodni fenomen Bosne i Hercegovine, koji zbog unikatne lokacije postaje sve popularnije odredište turista iz različitih krajeva svijeta.

Grupe turista u redu čekaju na ulazu ka vodopadu Kravice. Nakon plaćanja ulaznice po cijeni od 20 KM za strane i 10 KM za domaće goste, kreću u obilazak prirodne oaze. Prekrasan i rijedak prizor, kažu ostavlja bez daha.

"Prvi put smo ovdje, prekrasno je, vodopad je očaravajući, boja vode također. Tu smo u jednodnevnoj posjeti i vraćamo se u Hrvatsku, tamo ljetujemo, ovdje smo došli na izlet", ispričala je ekipi N1 turistkinja iz Engleske.

"Bili smo ovdje prije nekoliko godina i mnogo toga se promijenilo, bio je samo ovaj restoran i mogli smo plivati skroz do vodopada, sada je to zabranjeno", primjetio je njemački turista.

Brojni sadržaji

Kako zbog prirodne ljepote, tako i zbog brojnih sadržaja veliki broj gostiju se ovdje iznova vraća. Rafting, biciklizam, planinarenje, samo je dio ponude za ljubitelje adrenalina.

Vožnja kajakom do male Kravice ili čamcem do samog vodopada atrakcija je koja oduševljava sve posjetiitelje, kažu prilika je to koju ne žele propustiti.

"Vozimo do male Kravice, nudimo mir, tišinu, prirodu. Ova strana je za Instagrama, ali ono što mi radimo dolje je za uživanje", naglasio nam je turistički radnik Tomislav Vukšić.

Uživanje nudi i popularni turistički voz, kojim se turisti prevoze do plaže i vodopada.

Još jedna atrakcija jeste ovaj voz kojim svi turisti koji žele mogu doći do vodopada uživajući u prirodnom okruženju.

O ovom prirodnom blagu tokom cijele godine brine mnogo uposlenika. Mnogo je urađeno na samoj infrastrukturi, uređenju plaža i restorana kao i sigurnosti posjetitelja. Spasilačka služba svakodnevno ima pune ruke posla, no posljednjih 12 godina kažu nije bilo tragičnih slučajeva. S druge strane turistički radnici zadovoljni. Rast broja turista rezultat je kažu velikih ulaganja u marketinške aktivnosti.

"Iznimno smo zadovoljni dosadašnjim tokom sezone, nadamo se da ćemo dostići brojke iz 2019. Bilježimo noćenja iz preko 40 zemalja svijeta, tako da Kravice ne postaju smao evropska već i svjetska destinacija", ističe Ivica Planinić iz Turističke zajednice Ljubuški.

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza