Prezentiran projekt nove turističke signalizacije u Bihaću

09.09.2022. 15:02 / Izvor: Fena
turizam

Projekt nove turističke signalizacije u gradu Bihaću stigao je do završne zakonske procedure javnih nabavki i mogao bi biti realiziran do kraja tekuće godine.

Turistička zajednica Grada Bihaća danas je u okviru ovogodišnjeg sajamskog izdanja "EKOBIS 2022" prezentirala pripremljeni projekt postavljanja nove turističke signalizacije u gradu na Uni.

"Konkretno, radi se o projektu koji razvijamo nekoliko mjeseci i u kojem smo objedinili sve naše ideje kako nova turistička signalizacija u našem gradu treba izgledati i na kojim će se lokacijama nalaziti. Također, u okviru današnje prezentacije bavimo se i nekim pitanjima u turističkim naseljima za koja smo radili signalizaciju", naveo je direktor Turističke zajednice Grada Bihaća Armin Amidžić.

Projekt je baziran na tipografskim i mikrotipografskim rješenjima.

"Mogu slobodno reći da smo se bazirali na mikrotipografiju prema švicarskim standardima. Nadamo se da će ovo profesionalno i moderno rješenje podstaknuti i druge gradove i općine u našem kantonu da slijede pozitivan primjer Bihaća", riječi su Almira Kurtovića iz Gradske turističke zajednice.

Projekt nove turističke signalizacije u gradu Bihaću stigao je do završne zakonske procedure javnih nabavki i mogao bi biti realiziran do kraja tekuće godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza