Natjecanje u kuhanju tradicionalnih i inovativnih jela od raštike

21.09.2022. 12:05 / Izvor: Akta.ba
RAŠTIKIJADA

Jubilarna deseta tradicionalna manifestacija RAŠTIKIJADA – natjecanje u kuhanju raštike održat će se 31. listopada od 14 sati na Agroturizmu Marića gaj u Grudama.

Jubilarna deseta tradicionalna manifestacija RAŠTIKIJADA – natjecanje u kuhanju raštike održat će se 31. listopada od 14 sati na Agroturizmu Marića gaj u Grudama.

Osnova natjecanja je kuhanje jela od raštike i njihova promocija, najavili su organizatori. 

Natjecanje će se održati u dvije kategorije. Prva je tradicionalna hercegovačka raštika koja se kuha s mesom (suhim ili svježim), a druga kategorija su inovativna jela. Od raštike se mogu raditi različita predjela, glavna jela, napitci i deserti. U ovoj drugoj kategoriji također su uključena i međunarodna jela od raštike koja se u svakoj regiji ili državi pripremaju na poseban način. 

Organizatori također napominju kako je ova jubilarna, deseta manifestacija prilika da se na jednom mjestu okupe svi ljubitelji ovog skoro zaboravljenog jela te da se razmjene najbolji recepti i iskustva.

Osim raštike, svi posjetitelji će moći uživati i u ostalim delicijama natjecatelja, kuhara i domaćina uz bogat kulturni i zabavni program.

"U kategoriji inovativna jela ocjenjuje se najbolje glavno jelo od raštike, najbolje predjelo, najbolji napitak, najbolji desert i najbolje internacionalno jelo od raštike. Ovu kategoriju posebno ocjenjuje žiri sastavljen od entuzijasta i ljubitelja raštike. Kao i dosadašnjih godina, nagradu će dobiti i najšarmantnija ekipa, kao i ekipa s najboljim štandom – ekipa koja se bude isticala uređenjem, prezentacijom i gastro ponudom na svom štandu", pojašnjavaju organizatori i dodaju da su za pobjednike osigurane vrijedne i bogate nagrade.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza