U Bihaću počeo Novogodišnji zimski festival - Winter park 2022

15.12.2022. 13:58 / Izvor: Fena
Winter fest

Zimski park u središtu Bihaća svojim posjetiteljima vrata je otvorio 13. decembra i bit će otvoren do 1. januara naredne godine.

Zimski park u središtu Bihaća svojim posjetiteljima vrata je otvorio 13. decembra i bit će otvoren do 1. januara naredne godine. Organizatori šestog Novogodišnjeg zimskog festivala - Winter park 2022 su Turistička zajednica Grada Bihaća i Gradski kulturni centar.

Na Gradskom trgu ponovo su postavljeni veliki šator i ugostiteljske kućice za zabavni dio programa, ali i dio parka u kojem će ovdašnji obrtnici prezentirati svoju prazničnu ponudu. Javna ustanova za sport, odmor i rekreaciju i ove je godine pripremila klizalište, koje je prošireno zbog velikog interesa. Za mališane je osiguran i prostor s prazničnim drvećem, nakitom i ukrasima.

"Prošle smo godine bili među nekoliko bosanskohercegovačkih gradova sa najbolje organiziranim zimskim - prazničnim programom, odnosno dešavanjima. Potrudili smo se da to ove godine bude još veće i bolje. Radujemo se našim gostima iz svih gradova i općina Unsko-sanskog kantona, ali i iz petnaestak gradova susjedne Republike Hrvatske koji su s nama bili i prošle godine. Nastojimo Bihać svrstati među najprimamljivije ovdašnje turističke destinacije i u zimskom periodu", rekla je direktorica Kulturnog centra Bihać Erna Begatović.

Ovogodišnja Bihaćka zimska priča počela je organiziranim zajedničkim praćenjem televizijskog prijenosa prve polufinalne utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru. Muzički program otvoren je nastupom DJ-a Inisa, a do kraja decembra na pozornici će nastupiti brojni lokalni bendovi i pjevače, kao i muzički gosti iz Sarajeva, Mostara, Tuzle i Banja Luke.

U okviru ovogodišnjeg zimskog festivala - Winter park u gradu na Uni organiziran je i mini - festival "Kultura u decembru", sa nekoliko pozorižnih predstava i koncertima Muzičke omladine Bihaća i hora Belcanto.

Građani Bihaća i njihovi gosti na Gradskom trgu u Novu godinu ući će koncertom regionalne muzičke zvijezde Tijane Dapčević i velikim novogodišnjim vatrometom.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza