Wils Winter Park

Na Vilsu počeo Street Food Market – festival dobre hrane i muzike

13.01.2023. 10:09 / Izvor: Akta.ba
Street Food Market

Dugo najavljivani Street Food Market – festival dobre hrane, pića i muzike, otvorio je svoja vrata u Wils Winter Parku.

Dugo najavljivani Street Food Market – festival dobre hrane, pića i muzike, otvorio je svoja vrata u Wils Winter Parku.

Festival je otvoren koncertom sarajevske grupe “Skroz” koja je nastupila pred nekoliko hiljada gledalaca. 

U Vilsonovom šetalištu, koje je osmišljeno kao buduće kulturno središte Sarajeva, Wils Winter Park i Street Food Market u narednih 11 dana biće mjesto dobre zabave za cijelu porodicu.

Načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović, u obraćanju posjetiteljima festivala poručio je kako se u Sarajevu u narednim danima nastavlja praznična atmosfera.

"Imamo priliku da ovdje, na ovom divnom prostoru koji volim nazvati “muzejski kvart”, prisustvujemo jednom lijepom događaju. Našim građankama i građanima, kao i turistima i gostima našeg grada, želimo produžiti prazničnu atmosferu tokom mjeseca januara. Nadam se da će odziv naših građana u narednim danima biti jako veliki. Ponosni smo što se Općina Novo Sarajevo na ovaj način, dakle šireći tu prazničnu atmosferu i praveći jedan prelijep ambijent, od jedne “spavaonice” pretvara u kulturni centar Sarajeva", poručio je  Tanović te pozvao građane da uživaju u delicijama i odličnoj muzici.

Podsjetimo, Street Food Market realizuje se u saradnji sa JP ONSA, Općinom Novo Sarajevo, Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo i Visit Sarajevo.

U petak, 13. januara, za sve ljubitelje dobre rock and roll svirke biće održan koncert "Zabranjenog pušenja".

U narednim danima najavljuje se bogat i zanimljiv sadržaj festivala koji, osim dobre hrane podrazumijeva i raznovrstan muzički program, predstave i aktivnosti za najmlađe posjetioce. Sarajlije će u narednim danima uživati uz muziku Tijane Dapčević, Ede Majke, Nešada Selmana sa bendom, DJ Yngod, Mostar Sevdah Reuniona, a biće održana i Stand Up Comedy sa popularnim Nešom Bridžisom.

Ulaz na sve programe je slobodan.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza