razvoj turizma

Na Treskavici otvorena Via ferata duga 820 metara

02.10.2023. 14:22 / Izvor: SRNA
treskavica

Na Treskavici je otvorena Via ferata, odnosno staza po stijenama uređena čeličnim pomagalima.

Na Treskavici je otvorena Via ferata, odnosno staza po stijenama uređena čeličnim pomagalima, duga 820 metara koju su osmislili alpinisti Igor Milošev i Damir Lukšić.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić rekao je Srni da je ferata sa svim sadržajima koštala oko 40.000 KM.

On je dodao da je ovo druga ferata u Istočnom Sarajevu uz via feratu "Sokolov put" na Romaniji, koja će doprinijeti razvoju turizma.

Ćosić je naveo da je Gradska uprava putem Gradske razvojne agencije i sa Opštinskom upravom Trnovo podržala izgradnju ove, jedne od najdužih via ferata u Republici Srpskoj koju je implementiralo Planinarsko sportsko društvo (PSD) Treskavica iz Trnova.

"Zadovoljstvo nam je što smo imali priliku da pomognemo i time pokažemo kako lokalna zajednica može sarađivati sa Gradskom upravom i kako model grada sa više opština dobro funkcioniše i jedan drugog dopunjuju", rekao je Ćosić.

On je dodao da je PSD Treskavica iz Trnova, koje ima oko 170 članova, najveće planinarsko društvo u Republici Srpskoj i da je Gradska uprava i prethodnih godina podržavala ovo planinarsko društvo, što će činiti i ubuduće.

Ćosić je rekao da će ih grad podržati u nastojanju da, zajedno sa opštinom Trnovo, izgrade adrenalinski park i još jedan planinarski dom sa dodatnim sadržajima.

"Sigurno da ćemo u tome učestvovati i time pokazati da oblast planinarenja kao zdravog vida života ima svoj prostor u gradu Istočno Sarajevo i da može doprinijeti razvoju turizma", istakao je Ćosić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza