finansijski problemi

Da li će biti otkazan koncert Tonyja Cetinskog, oglasio se pjevač i gradonačelnica Karić

26.01.2024. 11:01 / Izvor: Akta.ba
konceret

A sada je Tony kazao da još uvijek nije dobio službenu potvrdu o otkazivanju koncerta.

Na sjednici Gradskog vijeća koja se održala jučer, dio sredstava koje je uplatila Vlada Kantona Sarajevo za organizaciju 40. godišnjice ZOI, neće biti uplaćen za održavanje koncerta Tonyja Cetinskog, koji se trebao održati 10. februara ispred Vječne vatre u Sarajevu.

Nakon toga došla je vijest da će koncert ispred Vječne vatre biti najvjerovatnije otkazan usred problema s finansijskim sredstvima, a sada je Tony kazao da još uvijek nije dobio službenu potvrdu o otkazivanju koncerta.

"Eto da i mene neko zabrani ili ti ga otkaže koncert. Sada sam i to doživio. Nemam problem sa otkazivanjem koncerta, no još nismo dobili ništa službeno. U ugovoru jasno piše što i kako u slučaju otkazivanja ide. Sva moja snaga i energija sada su usmjerene na koncert kojeg dugujem publici već dugo, a to je Arena Zagreb. Koncert ce se održati na moj rođendan 31.05.2024. i na njemu smiju prisustvovati svi narodi i entiteti sa ovih prostora jer naša je deviza samo ljubav", kazao je.

GRAD NIJE NI UGOVARAO

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karićse također oglasila povodom otkazivanja koncerta poručivši da Grad Sarajevo nije ugovarao koncert Tonyja Cetinskog niti ga otkazuje.

"Svoj posao od trenutka preuzimanja mandata obavljam pošteno. Svaka marka Budžeta Grada Sarajeva namjenski je utrošena i tako će i ostati dok sam ja na čelu ove institucije. Prema javnosti sam uvijek otvorena i ne dozvoljavam da se baca ljaga na bilo šta što radim", istakla je Karić.

Dodala je da je organizacija 40. godišnjice Olimpijade veliki i zahtjevan posao i u realizaciju ovog projekta uključile su se brojne institucije, na čemu im je zahvalna.

"Dolaze nam Jure Franko, Katarina Witt, Torvill i Dean, na stotine učesnika klizati će, sankati, skijati, igrati hokej, zabava će biti na svakom ćošku. Ono čime se nisam bavila je organizacija koncerta pred Vječnom vatrom. Nisam birala izvođača, lokaciju, produkciju. Ipak, pri realizaciji aktivnosti imperativ koji je iznad svega je poštivanje zakona i procedura", naglasila je Karić.

Ističe da je za nju slovo zakona na prvom mjestu.

Novac koji je doznačen Gradu Sarajevu, a za koje se očekivalo da bude, između ostalog, namijenjen privatnoj firmi za organizaciju koncerta neće biti utrošen zbog nemogućnosti zakonitog i na propisima zasnovanog unosa i utroška.

"Šta to znači? Grad Sarajevo bez transparentnog javnog poziva i propisanih procedura neće i ne želi raspolagati novcem. Ne postoji nikakav pritisak koji me može natjerati da radim nezakonito, na takve pritiske sam potpuno imuna. Svojim znanjem i čašću branim i stojim iza svega čime se bavim", zaključila je Karić.

Podsjećamo, Tony Cetinski je trebao održati koncert 10. februara ispred Vječne vatre za godišnjicu Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza