"NATURALEZA KAMP"

Istinski zaljubljenici u prirodu: Josip i Kristina u Livnu pokrenuli zanimljiv biznis

27.02.2024. 12:04 / Izvor: Akta.ba
naturaleza kamp
OTVORI GALERIJU

Kristina je magistrica sanitarnog inženjerstva, a Josip je kineziolog i osnivač gimnastičkog kluba u Livnu.

Druženje uz logorsku vatru, odlazak na spavanje pod zvjezdanim nebom i buđenje uz cvrkut ptica su samo neka od iskustava koja doživite tokom kampiranja.

Istinski zaljubljenici u prirodu, mladi bračni par Josip i Kristina su odlučili zajedničkim snagama ostvariti svoje snove i pokrenuti edukativni dječiji "Naturaleza Kamp" u Livnu.

ODMOR ZA DUŠU I TIJELO

Kristina je magistrica sanitarnog inženjerstva, a Josip je kineziolog i osnivač gimnastičkog kluba u Livnu, a svoju ljubav i strast prema sportu prenose na veliki broj djece i odraslih.

"Većinu svog slobodnog vremena provodimo upravo u prirodi. Volimo se osamiti, daleko od gradske buke. Smatramo da je svakom čovjeku potreban „bijeg“ od svakodnevnice, a za to nema boljeg mjesta od prirode. Upravo smo u prirodi, tijekom jednog od naših kampiranja došli na ideju kampa. Svjesni da djeca većinu svog slobodnog vremena provode ispred ekrana, odlučili smo pokrenuti dječji kamp. Naturaleza je zabavno edukativni dječji kamp koji je pokrenut prošle godine. Kamp je zamišljen kao cjelodnevni boravak u prirodi tijekom kojeg djeca razvijaju motoričke i kognitivne sposobnosti, sudjeluju u kreativnim radionicama te uče izviđačke elemente", ispričala je Kristina u razgovoru za Akta.ba.

naturaleza

Boravak djece u kampu ispunjen je aktivnostima među kojima su brojne motoričke i kognitivne igre, razne radionice te savladavanje izviđačkih elemenata.

"U pauzi od aktivnosti uživamo kupajući se u obližnjoj rijeci. Kada padne noć družimo se uz logorsku vatru i odlazimo na spavanje pod zvjezdanim nebom", kazala je Kristina.

U prošloj godini održali su četiri kampa i imali su sjajan odaziv. Ove godine se nadaju da će biti još veći interes.

Na pitanje šta je to šta njihov kamp čini drugačijim od drugih ona kaže da iako postoje razni dječiji kampovi da ni u jednom nisu pronašli kombinaciju ovakvih aktivnosti tako da vjeruju da su drugačiji, odnosno autentični.

Kao najljepši dio njihovog posla izdvaja istinsku sreću i zabavu s djecom koja posjete kamp.

USPOMENE ZA CIJELI ŽIVOT

Kristina ističe da bi se svaki čovjek trebao prepustiti miru i tišini prirode kako bi odmorio dušu i tijelo.

"Djeca u našem kampu stvaraju uspomene za cijeli život, smatramo da iskustvo kampiranja oplemenjuje njihove živote na više načina. Nakon kampiranja odlaze sretni i ispunjeni, u iščekivanju ponovnog dolaska u kamp.Također, djeci je zabranjeno da u kamp donesu mobitel i na taj način želimo da tijekom kampiranja ne budu ometani i da se odmore od tehnologije", ispričala je.

kamp

Smatraju da su sa kampom obogatili i turističku ponudu Livna, a što će do izražaja doći tek kroz koju godinu kad se još više razviju.

Na kraju razgovora nam je otkrila i kakvi su planovi za budućnost i najavila nove aktivnosti koje se do sad nisu realizovale u kampu.

"Ove godine u ponudu ćemo uključiti dvodnevne kampove i dodatne radionice koje nismo provodili prošle godine. U budućnosti se vidimo kao kamp za djecu i odrasle, oaza mira u koju su dobrodošli svi istinski ljubitelji prirode. S obzirom da je iza nas tek jedna godina poslovanja, vjerujemo da ćemo svake godine biti sve bolji i uspješniji", rekla je Kristina.

Više informacija i zanimljivosti o ovom kampu možete pogledati na njihovoj facebook stranici "Naturaleza Kamp".

E.K.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza