Džekina kćerka Una najmlađa ambasadorica Nacionalnog parka Una

09.05.2018. 14:05 / Izvor: Akta.ba
Džekina kćerka Una najmlađa ambasadorica Nacionalnog parka Una

Naš poznati nogometaš i napadač Rome Edin Džeko, s porodicom je promotor Nacionalnog parka Una.

Na Štrbačkom buku, najvišem i najspektakularnijem vodopadu u Nacionalnom parku Una u utorak, 8. maja, upriličena je svečana inauguracija najmlađe ambasadorice našeg nacionalnog parka Une Džeko, kćerke kapitena nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Edina Džeke i Amre Silajdžić, koja je i stigla u posjetu Bihaću i Uni.

Naš poznati nogometaš i napadač Rome Edin Džeko, s porodicom je promotor Nacionalnog parka Una, bosanske i svjetske vrijednosti, čiji rad i rezultate bezrezervno podržavaju svjesni važnosti zaštite i očuvanja prirodnih i drugih vrijednosti Bosne i Hercegovine i ujedno potrebe za promicanjem tih vrijednosti, bitnih za sveukupni razvoj naše zemlje.

Svečana inauguracija ambasadorice Une Džeko upriličena je na najljepšem i najatraktivnijem lokalitetu parka, a domaćini su joj bili NP Una i mališani Dječjeg vrtića “Una Logen” iz Bihaća koje je nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine uz pomoć i suradnju kapetana Edina Džeke ugostila uoči odigravanja utakmice naše reprezentacije s Grčkom.

Tada je i nastala pjesma koju su ispisali mališani ovog bihaćkog vrtića i posvetili je bh. zmajevima.

Oni su i ovaj put uživali u druženju s članovima porodice Džeko, a osim obilaska posjetilačke zone učestvovali su u likovnoj radionici u kojoj su ljepote Une i Štrbačkog buka oslikali na svojim crtežima koji će zajedno s radom ambasadorice Une biti izloženi na izložbi koja će biti organizirana povodom obilježavanja Dana rijeke Une – 17. maja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza