Jugović: Velika korist od ski-centra "Ravna planina"

17.12.2018. 08:14 / Izvor: SRNA
Jugović: Velika korist od ski-centra 'Ravna planina'

U Ski-centru "Ravna planina" na Palama sinoć je svečano otvoren treći "Fis trofej Ravna planina", koji je okupio 95 skijaša iz 16 zemalja.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović izjavio je sinoć da će Pale imati veliku korist od Ski-centra "Ravna planina", gdje je jučer počelo skijaško takmičenje koje se boduje za učešće na predstojećem Evropskom zimskom omladinskom olimpijskom festivalu 2019. godine, a predstavlja i kvalifikacionu trku za učešće na Svjetskom prvenstvu.

Jugović je pozdravio sve učesnike FIS trke održane u paljanskom Ski-centru "Ravna planina", koja je ušla u kalendar obilježavanja značajnih sportskih manifestacija, zahvalivši se vlasniku ovog centra Veljku Golijaninu koji je omogućio sve to.

"Lokalna zajednica nije ni bila svjesna u početku o kakvom se projektu radi koji je pokrenuo Golijanin. Sada je to respektabilan projekat gdje imamo napravljenu prvu kabinsku gondolu koja će u budućnosti biti spojena sa Jahorinom", naglasio je Jugović.

U Ski-centru "Ravna planina" na Palama sinoć je svečano otvoren treći "Fis trofej Ravna planina", koji je okupio 95 skijaša iz 16 zemalja.

Predsjednik Smučarskog kluba "Pale" i jedan od organizatora trke Igor Šljuka rekao je novinarima da je ovo takmičenje postalo tradicionalno, a omogućio ga je Ski-savez BiH.

"Održano je takmičenje u slalomu u muškoj i ženskoj kategoriji, a sutra će biti održano takmičenje u veleslalomu", rekao je Šljuka.

Prema njegovim riječima, prvo mjesto u muškoj konkurenciji pripalo je takmičaru Mišelu Stazovskom iz Češke, drugo Marku Šljiviću iz BiH, a u ženskoj konkurenciji prva je bila Anja Oplotnik iz Slovenije i druga Rea Hraski iz Hrvatske.

Šljuka je naglasio da će biti održana još jedna značajna trka u utorak i srijedu, 18. i 19. decembra, i to treći "FIS Majneks kup" u slalomu i veleslalomu u muškoj i ženskoj konkurenciji, u organizaciji Smučarskog kluba "Pale" i Ski-centra "Ravna planina".

Vlasnik Ski-centra "Ravna planina" Veljko Golijanin kaže da je ovo jedno od prvih takmičenja u Evropi sa ovolikim brojem takmičara, te da održavanje ovih trka ima veliki značaj.

"Drago mi je što se ovo takmičenje održava u mom centru na Palama. Zahvaljujem se svim takmičarima", rekao je Golijanin.

Tehnički delegat trke iz Slovenije Bojan Perko čestitao je organizatoru na odličnim uslovima koji vladaju u ovom centru - od pripreme staza, konfiguracije terena, infrastrukture, pa do ekipe koja pomaže i radi na pripremi i tokom same trke kako bi se ona izvela po pravilima, fer i korektno za sve takmičare.

Direktor Turističke organizacije Istočno Sarajevo Igor Tošić čestitao je domaćinima i organizatorima na uloženom trudu da se osposobi jedan ovakav centar, koji može da organizuje ozbiljna takmičenja kao što su FIS trke.

"Ozbiljan događaj koji nas čeka u narednom periodu je Evropski zimski omladinski olimpijski festival /EYOF/, a ova dva ozbiljna takmičenja potvrđuju da doživljavamo vrhunac u razvoju zimskog turizma. Dodatan značaj trke jeste to da imamo učesnike iz 16 zemalja i to je sigurno glas koji će se daleko čuti", naglasio je Tošić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza