Mjesec posebnog značenja: Znate li zašto se koristi izraz "Movember"?

17.11.2021. 08:16 / Izvor: Akta.ba
movember

Akta.ba portal je odlučio da obilježi mjesec mjesec posebnog značenja Movember. Movember je pokrenut kako bi osvijestili muškarce o važnosti redovnog zdravstvenog pregleda.

Akta.ba portal je odlučio da obilježi mjesec novembar u posebnom duhu. Naime za sve one koji ne znaju mjesec novembar ima značenje mjeseca tokom kojeg se nastoji potaknuti muškarce da obrate pažnju na svoje zdravlje i obavljaju redovnee kontrole, zato se također koristi i izraz "movember" za ovaj mjesec.

Movember je pokrenut kako bi osvijestili sve ljude, posebno muškarce o važnosti redovnog zdravstvenog pregleda i potaknuli ih na odlazak kod doktora. Želja je smanjiti broj oboljelih od mentalnog zdravlja, spriječiti rak prostate i rak testisa ali i drugih bolesti.

Stoga, od 15. do 30.11. na našim društvenim mrežama moći ćete ispratiti niz zanimljivosti o mušarkcima, njihovom zdravlju i načinu na koji se mogu zaštiti i spriječiti potencijalne bolesti. 

Ovakvim akcijama i kampanjama naša kompanija nastoji podići svijest o važnosti zdravlja muškaraca i žena, odraslih ali i djece, te pokazati kako samo zdravi možemo slijediti svoje ciljeve. 

Potrudit ćemo se da nam obilježavanje ovakvih datuma pređe u praksu, da budemo primjer drugima i da u konačnici ispunimo svoj glavni cilj - potaknemo nekoga da ode na pregled ili da se samopregleda.

"Muškarci jesu naša jača strana, stub kuće,.. ali žene duže žive. Otiđite na pregled, nemojte biti dio statistike!", riječi su Azre Atagić-Ćatović, direktorice akta.ba portala. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza